Thursday, April 15, 2010

perempuan macam mana yang lelaki pilih?

ng0meL by ummi
salam ✿.

Sorang Mamat and sorang girl ni kawan dari kecik. Bila teenagers, terdetik rasa suke kat hati mamat ni... tapi this girl tak sure dengan hati dia. Dia berkawan dengan mamat lain. Just deep inside kadang-kadang dia suke juge mamat tadi. Tapi because of something, mamat n girl ni gaduh. 

Girl ni pula ada best friend.. yang silently suke gak kat mamat tadi. Ntah macammana rupanya baru mamat tadi perasan yang dia lagi selesa dengan bestfriend girl tadi. Diorang couple. Mula-mula girl tadi marah juge and tak nak kawan dengan bestfriend dia lagi dah, tapi lama-lama dia fikir takde guna nak putuskan persahabatan semata sebab seorang mamat. So, dia except ex-BF dia couple dgn BFF dia.

 Then satu hari si girl hampir kena raped and si mamat kebetulan ada kat situ tolong. Situation tu buatkan masing-masing terdetik balik perasaan tapi si Mamat masih kuat dengan GF dia. Peristiwa tu pula buatkan si girl asik teringatkan si Mamat tu balik tapi terpaksa dicover sebab tu kan BF BFF dia.

Sebenarnya si BFF girl tadi perasan dengan perasaan terpendam girl tu, jadi dengan rela hati minta break dengan BF dia untuk bagi second chance pada kedua-dua tadi. Si Mamat akhirnya pasti bahawa first love dia yang dia pilih walaupun dia sebenarnya lagi selesa bila bersama BFF girl tadi


Si Girl hepi dapat balik love dia even kadang-kadang selalu tak selesa bila teringatkan pengorbanan BFF dia.
Si BFF girl tadi pula masih sedih everytime tengok Mamat tadi even dia rela hati bekorban untuk BFF dia.
Si Mamat pula... hepi layan first love dia tapi tak senang duduk bila ex-GF dia diapproach mamat lain.

Hahaha penangan Sinetron Cahaya! Jangan mare... sila komen. Pis!



(◕‿◕)



~me think, me write~

4 lagi tambah ng0meL:

nabilah_2908 on April 15, 2010 said...

cinta 3 segi..huhu..

susah2 sngt..girl n BFF dia cari BF lain..mamat tu lak cari GF lain..

anggap jer la..mencintai tak beerti memiliki..hehehe.. ;)

cakap mcm senang jer kn..tp nk melaksanakan nya..sure payah.. (^_^)

✿ shuhada on April 15, 2010 said...

nabilah_2908: haha actually ni baru intro. sebenarnya cinta tu dah bersegi2 cuma balik2 pada yang asal juge.

heh, cita kan buta.. err ye ke? payah.. payah..

Miss Mirror a.k.a Sam on April 15, 2010 said...

ingatkan betul2 kisah u tadi..

✿ shuhada on April 15, 2010 said...

Miss Mirror a.k.a Sam : hehe klu kisah i.. tak cukup 24 jam nk menaip neh..

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog