Tuesday, April 6, 2010

My Favourite Sport

ng0meL by ummi
salam ✿.

Cite pasal sport ni aku lagi suke bukak kenangan masa zaman sekolah dulu. Seingat aku la.. first sport yang aku main ialah hoki. Wahhh sila percaya, ok. Sebab ayah aku cekgu ajar hoki. Eh, jap. Ke... ayah aku cekgu sukan jadi ada bawak balik kayu dan bola hoki? Ooooo baru aku ingat. Yang betulnya, ayah aku selain cekgu sukan, dulu dia pemain hoki kat sekolah dia.. betullah tu. Tapi.. hoki is not my favourite sport, ok.

Then, what is my favourite sport? Aaaa meh sini aku nak cite. Korang ada penah dengar Bola Baling tak? In English dipanggil Handball. Obvious bukan, permainan ni adalah bola yang dibaling menggunakan tangan. Dia ala-ala bola sepak juge sebab pakai tiang gol cam bola sepak. Bezanya, yang ni bolanya di baling, bukan disepak haha.


 First time main masa aku darjah 4 ke 5 dulu. Dulu... lama dah.. adalah dalam tahun 80-an gitu, ok. Aku suke sebab aku tak reti main Bola Jaring macam orang pompuan yang lain. Member aku pun ramai yang jantan lelaki, kalaupun ada yang pompuan, dah budak-budak lagi kan.. harus la sifat cam kejantanan ada la sikit-sikit hehe. Jadi oleh yang demikian, haruslah permainan yang seswai untuk aku adalah Bola Baling ini. Lagipun dulu mana nak carik orang pompuan main Bola Sepak and orang lelaki main Mata Bola Keranjang (Basketball) apatah lagi Bola Jaring, ye tak? Maka, Bola Baling adalah sukan yang paling sesuai nak mix jantina dalam satu2 game tu. Ntahla peraturan semua aku dah lupa, ok sebab main tu belasah je time Pendidikan Jasmani. Tapi yang aku pasti, masa tingkatan pula dalam subjek Pendidikan Jasmani (ada lagi ke subjek tu sekarang?), ada kena buat Kerja Kursus and aku pilih sukan hoki and Bola baling ni hehe..

Tapi tu cerita dulu la.. sekarang ni aku dah tak aktif dah nak main sport ni. Yang aku tau, kejar anak-anak, baling bantal.. hahaha. Tapi apa pun yang penting apa pun jenis sport yang kita join, kita harus ada preparation, betul tak kengkawan?? Dan preparation itu kalau boleh biarlah datangnya dari Adidas Action 3, ok. Pis!

Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS.



(◕‿◕)




~me think, me write~

9 lagi tambah ng0meL:

ibu_Arifa on April 06, 2010 said...

huhu..ingat saya sorang jer yg tak reti main bola jaring..rupanya ada lagi sorang geng kat sini.

saya ni apa jenis sukan pun xminat, mujur madan sekeping jer..hihihi
dulu masa jd guru sandaran, di minta jadi pengadil untuk handball..terus tolak, mujur xlama kontrak kat sek tu, kalo x sure kena 'pulau' dah aku ni.

nabilah_2908 on April 06, 2010 said...

hehe...sama lah..sy pun tak reti nk main bola jaring...cukup2 lemah bila bebudak perempuan ajak main bola jaring.. :)

✿ shuhada on April 06, 2010 said...

ibu_Arifa: sapa xreti main bola jaring kena pulau. jd tu yg belasah main bola baling hehehe

✿ shuhada on April 06, 2010 said...

nabilah_2908: wahh bertambah lg soran xreti main bola jaring eyh.

Sari on April 06, 2010 said...

hoki?bestnya bila igt zaman main hoki kat sekolah dulu..mmg suka w/pun xkuat lari..heheh

Nurul Harun on April 06, 2010 said...

nurul dulu zaman sekolah main bola jaring je. hahah.. :p

tunbegia on April 07, 2010 said...

sungguh rajin bersukan, ;-D

salamm,

✿ shuhada on April 08, 2010 said...

sari: hehe, main xpandai, pegang kayu hoki je smpat blajar pun hehe

✿ shuhada on April 08, 2010 said...

Nurul Harun: haa adapun wakil bola jaring. wee~~

tunbegia: sapa rajin? i ke u? wee~~

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog