Monday, March 15, 2010

bila FB jadi angkara

ng0meL by ummi
salam ✿.


Ada FB salah, xde FB pun salah.. salah ke? Tak la menjadi satu kesalahan kalau xde FB pun kan? Bukannya termaktub dalam undang-undang negara atau agama mana-mana pun yang FB tu jadi kemestian atau kewajipan pada setiap orang umpama adanya mykad ke, passport ke... tak gitu? Tapi yang jelas, kalau takde FB konon-konon tak ikut peredaran zaman pulak, tak bersosial pulak, tak campur masyarakat pulak, tak ingat kawan-kawan lama pulak. Haduhh... sudahnya, isi la form bukak akaun FB..

Tup-tup tak sampai pun 24 jam.. (macam cite 24, masa sejam tu ala-ala 24 jam la kan), berduyun-duyun list Fiends Request yang masuk. Tu tak termasuk yang Suggestion punya. Kalau tak hengat dunia line internet slow, mau semua dia klik ok je. Dak gitu? Itu yang kes kawan-kawan la.. yang kes rambang mata jumpa game online melambak-lambak kat dalam tu.. free pulak tu.. mau online je 24 jam.


Errr persoalannya, korang  pernah tak ada pengalaman yang scary pasal FB? Hehe..scary tu maksudnya berkaitan relationship kat dunia nyata vs relationship kat alam maya? Haha.. lagi scary kalau relationship tu dengan orang yang berlainan... haaaaa~

p/s: harap faham la dengan entry meraban aku petang ni. Tak faham, sila tanya, ok.



(◕‿◕)





~me think, me write~

13 lagi tambah ng0meL:

Wanita Itu on March 15, 2010 said...

mami te pun ada facebook ihiks :)

✿ shuhada on March 16, 2010 said...

Wanita Itu:
hehe.. i wonde sapa le yg xde kan?

مريم أبو أحمد on March 16, 2010 said...

ade je yang takde n derang hidup je.. :D

zella y on March 16, 2010 said...

ade yg add tu sj nk bz body je psl kite heheh

nabilah_2908 on March 16, 2010 said...

ada..ada..

sy pernh dpt msg dr seorang perempuan yg mengaku dia n gf dari slh seorang kawan sy dr FB..macam2 dia tnya..sy ni sape..apa hubungn sy dgn bf dia..siap warning jgn gangu bf dia...

alahai....hakikatnya...sy kenal pun tidak dgn bf dia..approve dia pun hnya nak tambah neighbour dlm slh 1 game kt fb..

dah bf dia say Hi...kita pun blas la say Hi juga...itu jer..salah ke tu..?

scry juga if dpt gf mcm perempuan nih...huhu..

✿ shuhada on March 16, 2010 said...

مريم أبو أحمد: hmm yg pntg jg diri sndiri

✿ shuhada on March 16, 2010 said...

ijah: syed ada FB dak wei? yg jd kesah ni klu smpai efek laki bini.. ayyok!

✿ shuhada on March 16, 2010 said...

zella y: hmm busy body tu xsure pulak. tp hope sgt jgn la busy body smpai org nyampah kan..

kak said...

sebelum ni tak dak boleh hidup je pun..

✿ shuhada on March 16, 2010 said...

nabilah_2908: eii ye ke? malu je kan? minta jauhla yg mcm tu. seb baik gf je, bukan bini lagi.. klu x.. haduh!

✿ shuhada on March 16, 2010 said...

kak: kan? kan? idup kita! haha..

ARC™ on March 16, 2010 said...

facebook?pebenda tu?? kononnnnnnn hahahhahha

✿ shuhada on March 16, 2010 said...

ARC™ : konon... hahaha

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog