Tuesday, March 9, 2010

✿ Biarla aku berterus terang agar tenang rasa hati ini

ng0meL by ummi
salam ✿.

Macam mana eyh nak start? Berterus terang ni kadang-kadang adalah satu perkara yang saaangat susah nak buat, kan? Tambah kalau kita dah buat salah. Tapi apa akan jadi kalau tak berterus terang? Hati tak keruan, makan tak lalu, mandi tak sabun basah, tido tak nyenyak lena.. lagi teruk kalau bila nak cover yang tak nak terus terang tu sampai kena create satu lagi masalah besar iaitu kena menipu pulak. Haduh... parah kan?

So.. better berterus-terang, kan? kan?

Hmm aku bukan buat salah pun.. tak de efek sesiapa pun sebenarnya.. cuma mungkin atas sifat semulajadi aku yang pemalu ni (ececeh sila jangan komen) menjadikan sukar untuk aku berterus terang even dalam perkara yang ntah hapa-hapa neh. Ish.. tapi.. ani bukan perkara ntah hapa-hapa.. ini serius punya hal!

Ok-ok.. aku berterus terang ok.

Korang ingat entry aku yang hat NI and hat NI? *Sila kelik untuk mengembalikan memory silam aku tu ok. 
Sebenanya... enpon tu juge dah ilang... waaaaaa... lama aku simpan story tu. Malu nak berterus terang sebab rasa cam beria pulak aku wat entry haritu tup-tup ilang juge. Hmm malas nak tulis kisah kehilangan sebab dah berlalu pun n memang tak nak ingat lagi dah. *Waaaaa lagi di dalam hati. Tapi enpon tu bukan aku salah letak ke tertinggal ke, orang copet ke, tapi En Ahmad yang salah letak. Waaaaaa... teringat balik dah!

Ada la dalam seminngu dua aku coba hidup without enpon. Waduh! Nak gila dibuatnya. Bukan sebab apa, enpon kan dah jadi kemestian.. bayangkan apa2 hal jadik kat aku ke, kat anak-anak, or apa2 jadik kat En Ahmad, or apa2 jadik kat orang kampung, ke apa2 jadi kat kengkawan opis.. camno nak contact2? Susah kan? kan?

So, last-last g la beli yang baru pulak.. tapi kali ni bajet ciput je and tak beria la sangat... aku g balik kat Maxis, bayar doploh hengget, minta no lama yang aku dah pakai 10 tahun tu..
Tapi u ols nak tau.. aku pakai enpon baru tu sebenarnya tak sampai pun sebulan... hari Ahad lepas masa kat Jusco Equine.. enpon tu tup! plup! masuk lam lubang jamban *sori for the word... waaaaa!!!!! tak yah la aku nak cite detik2 camno aku ngan adik aku struggled nak selamatkan enpon tu, ok... agak jijiks! eiiiuuuuu....

So.. apa pendapatan pendapat korang? 

Buat masa ni aku pinjam enpon adik boypren adik aku jap. sekali dengan no phone dia. Pakej ok. Malas rase nak amek no lama tu kat Maxis. Perlu ke aku beli enpon baru lagi? Yang macammana pulak? Segan rase kat opis ni asik kena tegur tukar enpon baru je. Lagi segan nak bagitau Mak kat kampung. Nanti mak bebel. Cam membazir pun ada, kan? kan? Bukannya dua tiga ploh hengget kan? kan? Bukan juge laki aku En Ahmad tu tukang chop duit ka.. anak raja Brunei ka.. abang angkat Paris Hilton ka... 

Tapi aku need enpon.. Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......



(◕‿◕)




~me think, me write~

9 lagi tambah ng0meL:

zella on March 09, 2010 said...

skrg ni susah klu xde hp...hp tinggal kat umah pon dh rs suah hati heheh

siti nurkhijah on March 09, 2010 said...

n3 panas lagik ni... hilang lagik? dah brapa enpon hang? klu aku jd mak ang pun aku marah gak.. klu x silap dulu pun penah gak kan enpon ang masuk lam jamban? enpon zaman dolu2 tu...patut aku antaq mesej tak delivery pun..

Sari on March 09, 2010 said...

erk..ilang lagik ek?tapi susah ler klau xder hphong..rasa2 cam kena beli baru jer tapi ye la bkn 2-3 hinggit kan..huhu

✿ shuhada on March 10, 2010 said...

zella: tau xpe. aritu tinggal kat umah, sanggup lari balik ambil. skrg? huhuhu...

✿ shuhada on March 10, 2010 said...

ijah: aku dh penah pakai kat 10 enpon dah wei!

haha enpon tu ericsson jatuh lam jamban library UM dulu. Aku amek balik tau tp dah arwah dah masa tu.. hang ingat no..

✿ shuhada on March 10, 2010 said...

sari: kan? kan? penting tu kalau emergency. Haruss beli baru tp tengok la bajet camno.

Anonymous said...

hang wat lawak apa ni??? aku yg guna supernova ang ada gak rasa simpati...tp aku gelak dah tak sat..mai la balik ambik henpon ni..apo ni...

✿ shuhada on March 10, 2010 said...

kak: awat pakai 'anon' ni? mana blog hang?

wei.. aku segan nak ambik balik. waa tp kalau hg nak bagi, nanti pass kat adik la na. (haha muka tak malu!)

NICK IRFAN on March 11, 2010 said...

la... smpai 2 kali hilang nset akak ker? hmm... klu sy jd akak sy xkn terus terang takut la... mcm nset sy dulu pun meletop! mula2 nk sorok tp parent thu dorg beli lain.. heeh ape2 pun sy doakan kalau akak dpt enset bru nnt jgnlah hilang lagi... amin....

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog