Friday, March 12, 2010

Adakah BLOGGER golongan yang SUKA/KUAT berangan?

ng0meL by ummi
salam ✿.

Ada sorang member ni, bila ditanya "hang tak minat ka nak wat blog jugak?"
Dia jawab "aku tak kuat berangan, macammana nak tulis blog"

Lah, itu ke yang dia faham dengan ber-blogging ni? Patut la ada member yang aku ajak wat blog (tujuan asal nak berbisnes online) tapi dia kata tak dak idea nak tulis apa. Hmmm...

Tapi terfikir pulak, aku ni kuat berangan ke? ye kot? Ye la, ye la, aku ngaku. Tapi rasanya tak pernah pula aku berangan sampai tongkat dagu cari ilham nak tulis blog ni.

Cuma aku understand, nak ber-blog bukannya senang. Maksudnya nak cari topik, nak tarik readers or at least viewers. 

Agaknya kalau setakat nak tulis syok-syok sendiri ala-ala untuk bacaan sendiri semua orang boleh buat kot? Tapi the truth is, even nak tulis 'pagi ni saya bangun tido, gosok mata, mengeliat, turun katil, wat eksesais sikit, amek towel, g bilik air, mandi, gosok gigi, sabun bla bla bla' sampai tutup mata balik, pun perlu skill yang betul kan?


So, bagi blogger yang tanak di chop sebagai kuat berangan oleh orang awam (haha.. apa ye istilah yang seswai untuk orang yang xde blog? ngee), sila berhati-hati dalam setiap penulisan anda selepas ni, ok. Tak best rasa kalau orang lain pandang bloggers as golongan yang kuat berangan or syok sendiri saja.



(◕‿◕)



~me think, me write~

18 lagi tambah ng0meL:

siti nurkhijah on March 12, 2010 said...

huiii... dah stat aktiv berbloging balik ni..sat2 ja n3 baru kuar
aku dpt sorang opismate yg jadik anak murid bloging aku yg len ada suruh aku ajaq tp xdak masa lg..

Aiza on March 12, 2010 said...

yeayyyyy.. sy seorg yg perasannnn.. kikiki

nabilah_2908 on March 12, 2010 said...

hmm...tak dpt nk dinafikan...myb betul blogger seorang yang suka berangan...yer la if tak berangan..mana nak dpt idea unutk menulis yer tak..?

actually..bukan berangan...blogger ni merupakan golongan yang kuat berfikir..otaknya sentiasa aktif..memikirkan topic apa yang menarik untuk tatapan pembaca..hehehe.. ;)

NahDaTuLIzaH on March 12, 2010 said...

Sebenarnye blogger adalah seorang yang kreatif. Betul tak?

jaya jr on March 12, 2010 said...

study sblom tulis blog..
hehe

aisha wUtevA!! on March 12, 2010 said...

hee, sokong nabilah..

bukan la berangan sangat just lil bit nak carik2 idea dulu....




tapi... hahaha, aku mmg kuat berangan!! ngeh2..

✿ shuhada on March 12, 2010 said...

ijah: nk ganti balik yg tertinggal dulu hehe.
hang pun jd cekgu gak? baguih3.

aiza: haha.. berangan xsalah, kita semua manusia kan?

✿ shuhada on March 12, 2010 said...

nabilah_2908: betoi2. berangan ngan berfikir kan lain.. berfikir cari ilham itulah blogger.

nahdatulizah: betul jugek. kreatif. hehe bangga jap.

✿ shuhada on March 12, 2010 said...

jaya jr: perlu stadi baru jd blogger berilmiah

✿ shuhada on March 12, 2010 said...

aisha: jom sama2 berangan camno nak tambah income nuff hehe

ParkAir on March 13, 2010 said...

aku kena berangan baru dapat melukis.. :)

✿ shuhada on March 13, 2010 said...

parkair: melukis? harus kuat berangan la eyyaZWF

ARC™ on March 14, 2010 said...

berangan? cakap kat dia, berangan tu sebahagian daripada cita-cita

orang yang ada cita-cita adalah orang yg berjaya!!!

but, still have to work through the dreams =)

✿ shuhada on March 14, 2010 said...

ARC: tu la maksudnya.. even betulla berangan, tp bukan angan2 kosong ja, tul tak?

haruss berjaya up amount dlm nuffnang hehe.

Ery Farieha on March 14, 2010 said...

hakhakhak
ade btol sikit la kot
;P

✿ shuhada on March 14, 2010 said...

Ery Farieha: ooo... ramai rupanya blogger suka berangan eyyy.

Nikel Khor on March 15, 2010 said...

me no..

from Nikel Khor

✿ shuhada on March 16, 2010 said...

Nikel Khor: see? not all bloggers have tu 'berangan' rite to write good entry in their blog

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog