Saturday, January 2, 2010

✿ Yeehaa!! Dapat sudah apa yang kuidamkan.

ng0meL by ummi
salam ✿.

Hepi, ok!

Semalam En Ahmad ajak g jenjalan saje2 nak tengok katil kakak *dari aritu tak beli2 lagi sebab lom betul2 need plus nak bli sepatu somel untuk Mr afiQ son plus.. kalau ada something yang aku idamkan selama ni *dengan price yang of course harus berpatutan. weee~

Mula2 g One Utama. Tujuan hanya 1 iaitu beli kasut afiQ. afiQ dah giat nak jalan tu tapi kasut lom ada. Huhuhu memang dah readykan kasut2 kakak yang dulu2 sebab kasut2 kakak still elok n yang penting kitorang suka sangat design n material kasut kakak dulu. *Kasut Moccasins. Memang soft, ringan and seswai untuk anak2 yang baru nak bertatih. Dah tau kedai mana nak tuju.. Satu je kedai Treehouse kat level 2 OneUtama. Oh ya, nak beli kasut baru kat afiQ sebab kaki si afiQ ni besar sikit, bulat semacam je. Dah try carik kasut baby biasa kat Jusco aritu tapi balik2 tak kena juge. Kasut kakak yang ada kat umah pula saiz kecik sikit. Kakak dulu 11 months dah boleh jalan, jadi kecik la nak compare dengan afiQ yang dah nak masuk setahun ni.


Mula2 niat memang nak belikan Moccasins. Sekali cam susah juge nak fit dengan kaki afiQ. Yang si afiQ ni dah tak senang duduk. Penat dokong dia, nak tot tet je kat lantai. Dalam sebok2 layan dia, nampak la kasut Papayayas nih. Memang spesis moccasins jugek. Try2 dengan afiQ, saaaangat le ngam and someL!! Kena pulak tengah ada discount sikit, grab je. Paling penting tengok afiQ sangat selesa compare dengan kasut2 lain yang pernah dia try before this.


 ~Weee sangat somel dengan design Lion~

Settle, tapi dah sampai One Utama, memang takleh lari dari satu aktiviti yang dah jadi kewajipan iaitu naik ketapi *terms kakak. N as usual juge, nak tak nak, mama la ya ng jadik peneman, ok. Weee~


~tengok afiQ, sebok nak juge kakak punya stereng~

Layan kakak 1 round, jam dah masuk maghrib. Keluar pintu OneUtama, masuk pintu Ikea untuk 2nd mission *and 3rd juge hehe. Tapi nak survey2 je, niat nak bawa budak2 jenjalan n enjoy heppi3.



~habis katil2 kat Ikea diorang lanyak~

Memang enjoy and hepi lah budak berdua nih especially bila sampai section sofa bed and katil. Layan je.. dengan harapan sampai umah nanti senang tido sebab dah penat keh3 *taktik menjadi, ok.

Tapi yang paling best *best untuk mama, best untuk anak2 juge, ok (^.~) bila En Ahmad agreed nak beli Chest Drawer idaman aku. Memang puas hati juge bila price dia pun dah turun ke RM199. Dulu masa dok ngidam2 price dia around RM300++. Pergh... memang saaayang la kat En Ahmad!

~Idaman ku. *hope lepas ni afiQ dah tak meleleh air liur lagi, ok! Hahaha~

Dapat je chest drawer tu, Ikea pun dah nak tutup. Kitorang pun terus la balik umah... Heh!


***


U ols yang baik hati, klik klik la Nuff I, ok.. 
then bgtau la kat shotbox or comment. 
Nanti I g klik klik balik,
I janji! (^.~)






~me think, me write~


3 lagi tambah ng0meL:

missiesya on January 02, 2010 said...

hehe..comelnya kasut tu..=)

zuwairiaiman on January 02, 2010 said...

sonok tgok ngn family.. have a nice day

✿ shuhada on January 04, 2010 said...

~missiesya- comel kan? n very comfortable too!
~zuwairiaiman- thanx (^.~)

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog