Monday, January 25, 2010

✿ tikar sarawak

ng0meL by ummi
salam ✿.


 ~bukan gambar dari kamera aku. hik~

Meh3. Aku sebenarnya bukan nak jual tikar sarawak apatah lagi nak membelinya, ok. Kat umah dah ada satu. Dulu lepas kawin, En Ahmad beli tikar ni. Memang dari Sawarak la. Dah lama dah tikar ni berkhidmat dengan kami; ada la dalam 4 tahun. Tikar ni dibuat dari kayu. Dijalin-jalin dengan tali halus ikut corak-corak tertentu. Nampak memang cantik, klasik and mahal. Tapi berat dia, memang boleh tahan. Yelah, kayu ok.


~bukan juge tikar aku~

Yang nak aku cite kat sini.. sekarang kan nak pindah umah. Aku ngan En Ahmad tengah dok pikir samaada nak bawa ke tak tikar ni. Condition dia masih elok, langsung takde cacat cela even dah banyak kali excident air tumpah. Cuma.. bila di fikirkan sifatnya (cewah) yang dok kumpul habuks. Dari sehari ke sehari.. tiap kali sapu memang banyak gile habuk. Bukan je habuk, apa2 yang kecik2 cam serbuk biskut ke kalau jatuh kat lam tu.. memang tak teramek apatah kali kalau kat tengah-tengah. Kalau tepi-tepi tu rajin juge la aku ngangkat and sapu. Yang tak tahan bila semut merah kecik-kecik tu dah merayap.. Sian afiQ asik jadi mangsa kene gigit. Eh, aku pun kena juge, En Ahmad pun. Kakak? ada kot, dia tak penah ngadu pun.

Tapi seriously, nak buang... sayang. Nak guna lagi?.. ok kot? Guna je la eyh? Ok, done.


***




~me think, me write~

2 lagi tambah ng0meL:

Aiza on January 25, 2010 said...

tikar kita sama laa.. siyes.. dah sbln turun dari belon tu.. hik.. mmg pun.. salu de bnda2 kat celah dia tu.. mama pun salu ngadu.. nak buang or tak.. tapi kan best siar2 plus tido atas tu.. tak sakit badan sgt kan... hik..

btw, jgn laa buang.. bazir tau.. dari jauh dia datang tu.. hik.. is up to you laa cs.. :)

✿ shuhada on January 25, 2010 said...

~aiza:
nyeh3. tu la psl. bkn saja jauh dtg, harga boleh tahan n yg pntg, masih elok w/pun dh berthn, kan? tak.tak. akak tak buang..pis!

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog