Wednesday, January 6, 2010

✿ Mula2 excited, then kompius, but now I know...

ng0meL by ummi
salam ✿.

Gitulah aku ni... dok tengah gila2 pasal earning dari Nuffnang kan. Semalam, after dah stadi dua tiga blog yang agak kencang earning diorang, aku wat entry rahsyier diorang. Aku tolong jawab ke-kompiusan dua tiga blogger baru yang dok nganga sambil garu kepala camno nak naikkan earning diorang. Niat ikhlas nak tolong menolong, kate.. hehe.

Pagi ni aku g jengok2 lagi nak carik lagi *ala2 dahagakan ilmu, ok keh3 and memang saangat tak rugi carik ilmu ni sebab lagi banyak kita cari, lagi bangak kita tau and lagi berilmulah kita.. ada betol? Ada yang kata toksah dok klik2 sangat. Dapat memang dapat tapi ada cara yang lagi gempaq, ok huhu

Godek2, ada lagi web2 yang lagiiiiii gila babas kekencangan kemasyukan yang dapat dari Nuffnang *yo laa, mokcik pun baru setahun jagung kek sini.. harus banyak lagi blog2 otai lom jengok. Bila stadi2, dok pikir apalah yang bestnya blog diorang, kan? Sebab kalau tak silap hari semalam Nuff macam merajuk semacam jek. Mana2 aku p *tempat2 biasa blog walking aku tengok Nuff memasing tido. Tapi bila g blog2 otai2 nih.. memang laju jek Nuff diorang. Silih berganti, ok.

Hmm dalam masa yang singkat *sebab memang dah takde masa nih aku wat kesimpulan..
1) entry harus unik *memang syarat Nuffnang
2) promote entry so that senang dicarik kat google search *or mana2 search engine lain
3) rajin join iklan Nuffnang yang ada minta wat entry pasal iklan tu eg. Flymas, Friso
4) blog haruss ada 'something' like trademark yang org ingat

Ok tu antara kesimpulan2 yang aku sempat pikir. Anything leh tolong2 tambah, ok. N ni aku senaraikan blog2 otai yang aku g stadi pagi tadi;

p/s: ingat, jumlah follower tak menunjukkan jumlah trafic yang banyak, ok. Nanti aku story mory.

So u ols.. happy stadi *sempena harini 1st day Kakak nak ke school! keh3



***
U ols yang baik hati, klik klik la Nuff I,
then bgtau la kat shotbox or comment.
Nanti I g klik klik balik.(^.~)






~me think, me write~

1 lagi tambah ng0meL:

siti nurkhijah on January 06, 2010 said...

red mummy tu mmg best...
dia dpt p disneyland hongkong tajaan nuff..
semua cina dia sorang ja melayu mmg gempak la..
banyak acara2 besar dia di jemput.. yg aku suka nagn dia ni, tiap kali kita comment dia akan balas a.s.a.p tak sombong la..

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog