Monday, January 11, 2010

✿ kereta Perdana Executive cermin hitam

ng0meL by ummi
salam ✿.

Aku hepi sebenarnya dok Putrajaya ni. Jalan cam highway.. traffic pun tak serabut. Ok lah untuk driver taku-takut berani cam aku ni kan ekeke. Nak kata jam pun.. takde la yang teruk2 sampai bumper to bumper ke. Adalah sikit-sikit time pick hour and tu pun kat certain tempat je. Basically, driving kat Putrajaya ada la ala-ala cuti-cuti Malaysia jugak la.



~ihsan Mr G00GlE~

Tapi yang aku hangin bila petang time aku rushing nak balik ambil anak-anak kat umah baby sitter, timing dah baekk punya agak-agak leh lepas traffic light sebelum lampu merah, tetiba datang satu moto besar kaler putih dengan penunggang dia pakai vest kaler hijau striking *ke kuning??; sambil tangan dia hayun-hayun kat aku, bunyikan hon moto dia, blocking aku punya jalan. Haih.. betul-betul depan aku time aku agak laju ok nak kejar traffic light tu.. semata-mata nak bagi lalu sebuah kete Perdana Executive cermin gelap yang ntah apa orang kat dalam tu rushing sangat ntah. Borink...

Ataupun.. penat-penat aku sabar beratur tunggu lampu merah tukar jadik hijau time dah lambat sangat nak amek anak-anak, bila tiba lampu hijau, aku dah ready nak tekan minyak, datang si penunggang moto putih besar tadi hoon-hon macam tadi, lambai-lambai tangan dia macam tadi, berenti depan kete aku.. nak bagi laluan dekat kereta Perdana Executive cermin hitam tu. Haduhs.. Bengang!


~sekadar gambar hiasan~

Apa diorang tu tak rasa bersalah ke eh? Terfikir jugak aku... agak-agak kalau time tu ada ambulance ke, kete bomba ke, kete mayat ke sekalipun yang tengah dok situation aku time tu, ada diorang nak minta jalan ke nak bagi jalan??


***




~me think, me write~

11 lagi tambah ng0meL:

––––•(-•.cik.•-)•–––– on January 12, 2010 said...

bese la..
orang besar2 ni mane kite leh bangkang..
hahaha.
tumpang lalu..
(:

Miss Q on January 12, 2010 said...

Mereka nak implement Park & Ride di Putrajaya tapi dorang sendiri takmau naik bus. Camne tuh??

Woi! Woi! Tepi Woi! Haku nak lalu.

zella on January 12, 2010 said...

vip nk lalu kot...
hehheheh

::Leily | Ummi Alya Husna:: on January 12, 2010 said...

pon suke suasana kt putrajaya..
tp lama dh x ke sana
tggu PTK la plak..
tp kalo dlm situasi cenggitu, hangin la jugak..
hihihii, btw ummi shuhada jabatan aner ek..

✿ shuhada on January 12, 2010 said...

~––––•(-•.cik.•-)•––––:
tu la pasal. borink2. diorang tak borink ke ey asyik org ikut cakap diorang jek? ekeke.

siti nurkhijah on January 12, 2010 said...

ada gak driver ambulans / pertahanan awam yang bukak siren coz senang dia nak lalu p beli ayaq..

✿ shuhada on January 12, 2010 said...

~Miss Q:
hahaha.. kitorang pun tak nek bas. mana nak angkut budak2 lagi..

✿ shuhada on January 12, 2010 said...

~Zella:
harusla VIP..org biasa mana ada eskot nak tahan2 keta org.. nak kena hon?? heh.

✿ shuhada on January 12, 2010 said...

~::Leily | Ummi Alya Husna::
hek2. PTK kat Putrajaya, kitorang tak dapat cuti tanpa rekod huhu.
Saya kerja KPDN, Presint 2. Doket yo.

✿ shuhada on January 12, 2010 said...

~Ijah:
haha.. tu melampau tu.. mau aku hon dia balik (hehe berani ka?)

Encik Taufiq on January 12, 2010 said...

salam... hehe biasa la kalau hidup di putrajaya ni... aku dulu hampir nk langgar trafic eskot, main block je jalan.. time tuh tgh kejar trafic light, terkial2 aku nak brek .. kalau tak.. muka aku masuk surat khabar harian metro muka surat depan.



Tandatangan Membantah

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog