Wednesday, January 27, 2010

✿ I'm proud to be an ex-ASMARIANS (sekolah aku dulu)

ng0meL by ummi
salam ✿.



Have you heard about this news? Last week Government umumkan 20 sekolah di seluruh negara yang diiktiraf sebagai Sekolah Berprestij Tinggi (SBT). And one of the school yang di announced adalah sekolah aku stadi dulu - Sekolah Menengan Kebangsaan Sultanah Asma, Alor Setar, Kedah a.k.a  Sultanah Asma School (SAS) or just Asma School in Kedah. Well seriously I'm proud to be one of their ex-student. And memang banyak kenangan best kat sana pun....

Last year, Sultanah Asma School (SAS) menang dalam KL World Marching Band Competition 2009.. then masa result PMR kuar, SAS masuk senarai sekolah yang result PMR cemerlang. And tahun ni.. dapat masuk list SBT pulak.. bangga, siot.


Ok, jom layan 'paper cutting' aku amek dari news (berita harian online), ok.






Ngeh3... Lagu sekolah. Even dah 12 tahun tinggalkan sekolah, aku ingat lagi, ok. pis!

Sekolah Sultanah Asma.. Lahir dari Cita-cita.. Mendidik srikandi bangsa.. Berjasa sepanjang masa.. Berjanji setulus hati.. berikrar semurni kata.. belajar, berilmu berbakti.. tertunai harapan bangsa..
Dengan tekad dan keyakinan berazam mencapai kejayaan.. hadapi dugaan cabaran demi kesejahteraan masa depan.. oh sekolah tercinta.. megah subur perkasa.. namamu kan di pelihara.. dengan peribadi mulia..



(◕‿◕)
psst.
mak aku pun ex-Asmarians.
adik bongsu aku pun.
best kan?.






~me think, me write~

4 lagi tambah ng0meL:

siti nurkhijah on January 28, 2010 said...

aku dah agak dah.... cikgu fizik kecik tu pun sama la..
mak ang pun? aku tak tau plak...

zulhilmi bdk blur on January 28, 2010 said...

argh......my school xde...
huhu

✿ shuhada on January 28, 2010 said...

~ijah:
haa jangan tak tau.. mak aku slalu cita gak bini menteri mana tah pun sek tu gak. bini azhar sulaiman pun sek tu gak.. (ngeh3 saja naj tambah2 biaq lagi glemer)

✿ shuhada on January 28, 2010 said...

~zulhilmi:
ngeh3. lu sek mana, bro?

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog