Tuesday, January 5, 2010

✿ Getting bored with work!!

ng0meL by ummi
salam ✿.

Warning! : entry ini sangat menyayat hati, ok. Kalau tak sanggup nak baca (sebab panjang sangat), sila klik je nuff I dan bgtau kat komen box ok.


  *google image*
Mana hilangnya semangat aku nak kerja?

 Dulu.. sejak 7 tahun yang lepas, aku dok bekerja di bawah bumbung KPDN. Kerja aku kerjaaaaaa je *perhatian bahawa entry ni pasal kerja aku, ok. Bab rumahtangga tak masuk kat sini. Sonot kerja; dapat duit (gaji lar), leh jenjalan (bila kursus), ada kawan2, happening je. Kerja memang melambak sebab dulu pun kerja secara manual, ada la pakai komputer tapi taip apa la sangat. Rekod2 pun manual je tulis buku. Kerja kadang-kadang especially time bujang dulu and masa nak close account, sampai pukul 11 malam dok kat opis lagi. Weekend pun rajin je datang opis wat kerja *sebab kerja memang melambak tak pernah susut. Tapi aku hepiiii sesangat. Memang jiwa aku lah kerja nih!

Tapi since 2 tahun lepas.. Kemalasan aku terhadap kerja kurasakan makin melonjak-lonjak naik. Melampau2! nape ekk? Aku rasa kot sebab dulu aku dok unit payment, kerja memang kena tip top settle jam2 tu jugak. Everyday ada yang check kerja dah settle ke belom. Jadi secara tak langsung kerja macam dipush sikit la. Tapi tak kesah je kena push time tu sebab bos pun memasing happening and understanding. Means, ada la give and take, tu yang wat hepi kot. Bila aku tukar unit, layan2 report kewangan, kerja ada relax sikit and bermusim. Sebulan sekali dalam seminggu je aku akan terrrrsaaangat sibuk. Time len, aku nganga goyang kaki *ehh tak tak. tipu la tu hehe. So bila kerja dah kurang, bos dah la baekk terbaekkk, takde benda nak push-push pulak.. jadi naik tocang sikit aku nih. heh. *dah start nampak datang mana putik kemalasan itu masa menaip ayat tadi. Keh3.

Dan jadi, oleh yang demikian, maka dengan itu, berputik sudah bunga2 kemalasan.. ditambah bos yang baeek sampai kalau aku tak tersiap kerja dia akan sabar and sama2 siapkan.. membuatkan aku terbiasa sudah dengan situation cenggitu *teruks kans? Sekarang pulak, bos2 best bertukar ganti. Aku ni doookkkk lagi kat sini. Ni yang teruk ni.. Bos baekk terbaeek dah takde.. masuk bos yang  tak kurang baekk nak tolong menolong ringan tulang happening and turut sama pening2 settlekan masalah sesama.. sape nak tolong aku lagikkk??? Huhuhu... Akupun dah bertahun dah kat sini. Ditempat yang sama dah masuk 8 tahun, ok! Borinkkkk!!

*google image*

Yang sebetulnya.. next week bos nak miting dah. Awal sebulan dari jadual asal, ok. Report aku harus siap within this week juge! Report tu penting, report prestasi belanja kementerian untuk sepanjang tahun 2009 diorang nak review! Huhuhu... Sempat ke aku nak siapkan? Selalu bagi masa nak settlekan lama sikit.. ni kan akhir tahun. Tapi takpe, aku tetap pekerja yang berdedikasi.. susah payah, akan ku siapkan jua.
Cuma.. saja nak kecoh2 kat blog sendiri hehehe... 



***
U ols yang baik hati, klik klik la Nuff I,
then bgtau la kat shotbox or comment.
Nanti I g klik klik balik.
I janji! (^.~)






~me think, me write~

2 lagi tambah ng0meL:

siti nurkhijah on January 05, 2010 said...

hang dok tukaq2 opis kot2 tu ja... aku ni tukaq negeri terus..tapi rasanyan syok jugak leh p rata2 pas ni nak p mana plak tak tau...

✿ shuhada on January 05, 2010 said...

~ijah- tukaq opis ok lagi, ni just tukaq unit huhu. yang penting leh tukaq2 angin. Tapi bab pindah randah ni yang malas.

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog