Tuesday, January 26, 2010

✿ Cara nak join contest

ng0meL by ummi
salam ✿.

Hye readers~. First of all, aku bukan wat contest, ok. Atas permintaan kengkawan yang nak join contest tapi blur-blur nak wat camno. Aku tulun.

1) Selalu organizer minta jadik follower (kalau tak mintak, follow je la heh). Ni.. pegi kat blog tu, carik widget follower, klik je follow. Tengok juge, kalau ada mintak jadik follower kedai online ke, tukang sponsor adiah ke, juri2 ke, follow jek. Ikut syarat.

2)  Suruh add dalam bloglist. G kat bloglist korang (yang korang letak senarai blog-blog lain yang korang suke suki baca or follow, add blog organizer jugek.




3) Tepek banner kat sidebar. Ok ni tricky sikit. Mula2 savekan gambar untuk contest tu. Then g kat;

i) Dashboard-Layout-Page Elements. Klik add a gadget (salah satu)












ii) pilih Picture





iii) isi ruang kosong

Jangan lupa save and susun la kat mana nak kat sidebar u ols.

4) Then, buat entry.
  • Slalu kat entry pun organizer nak juge letak banner diorang so, add je gambar yang disave tadi and jangan lupa link kan dengan url contest.
  • Mention nama organizer and linkkan dengan blog organizer/ contest tu.

  • Copy and paste syarat ke, hadiah ke tapi kalau tanak pun takpe.. ikut kreaviti memasing bila tulis entry. Janji jangan lupa linkkan ke contest tersebut.
  • Dah settel entry, publish.
  • Oh ya, kalau ada minta wat sticky mode.. boleh refer tutorial ni, ok.
5) Siap, tinggalkan jejak or url entry kat comment box organizer kat contest tadi. Url tu boleh dapat bila dah publish post, view post, copy url dia. eg.



Hmm apa lagi ya? tu je la yang dapat aku fikir wat masa nih. Biasa la, aku pun tak penah anjur contest, mana tau ada yang bukan-bukan organizer tu mintak.. ikut je la.. kata nak menang, kan? kan? So anyway, kalau ada terkurang, sila komen untuk ditambah atau tambah sendiri kat komen box, ahaks. And kepada yang nak join contest, GOOD LUCK dari aku!



(◕‿◕)
Tak pernah lagi aku menang huhu tapi Alhamdulillah ada juge pernah dapat giveaway dari Babysnowdrop. Thanx!






~me think, me write~

2 lagi tambah ng0meL:

ARC™ on January 26, 2010 said...

erk orng xtau eh mende ni...hwahwahwa
btw bagus ah..chances mmg ade org yg xtaw

Cita-cita kami nak jadi angkasawan part2

Mari belajar English cara Malaysia

✿ shuhada on January 26, 2010 said...

~ARC:
ngeh3. cam xcaya kan? tapi.. percayalah!

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog