Monday, January 11, 2010

✿ Asam garam kehidupan

ng0meL by ummi
salam ✿.

Monday. Dah nak petang dah pun. Ngantuknye!!! Wahh 2 hari weekend aku tak wat entry. Jalan-jalan jengok gengblogger, jalan-jalan reply klik-klik nuff orang, juga klik nuff sendiri *hahaha harusss. Weekend ni memang sejarah tak kuar g memana pun. Dok umah je layan anak-anak and packing barang nak pindah ujung bulan ni. Haish! Banyak betul barang. Mana la nak campak barang dari umah 3 tingkat ke setingkat je eyh? Haha harus masuk kotak beramai-ramai, tag; For Donation!

Lagi 2 hari besday afiQ son. Alhamdulillah aku target masuk umo dia 1 tahun, afiQ mesti pandai jalan. Semalam dengan meriahnya dia tunjuk skill. Sebelum ni tengok cam takut-takut. Kakak pula minggu ni start full session dia kat school. 8.15 - 12.15. Aku dah isi borang kebenaran untuk kuar ofis kol 12tghari tiap2 hari untuk amek Kakak. Tanak issue.. better bertindak pintar! Keh3. Hepi tengok dia tadi bukan main hepinya. Ada sorang kawan yang close. Nama Nur Jihan. Berdua je aku tengok tadi.

Ofis aku dah tak kalut sangat. Dah tutup akaun 2009. Heh, aku tak kalut pun sebab aku tak terlibat. Boring je.. takde sapa peduli kat aku pun. Tapi sebenarnya aku yang paling banyak kerja *cett. Buan ni aku nak kena siapkan report bulan 12, report suku tahun ke-4 tahun 2009, preparation untuk meeting belanja Kementerian tahun 2009, sambil tu kena juga prepare untuk report tahun 2010. Semua haruss settle dalam bulan ni or at least awal bulan depan.

Hal umah, aku tengah kalut nak pindah ni. Insya-Allah ujung bulan amek kunci umah baru. Sebelum tu macam aku cakap tadi nak kemas n packing barang-barang bukannya senang. Pening... banyak juge yang nak let go. Selama ni dok simpan je kat lam store atau bilik atas. Dalam pada tu nak juge tengok apa barang lagi yang perlu untuk rumah baru nanti. Sighs.

Projek felt aku lom leh jalan. Huhuhu tak sempat betul. Nak wat pun kena curi2 time afiQ son tak kacau.. Ada pulak oder aku sampai kat umah SP sebab dulu mula2 aku bagi address Sungai Petani. Salah aku jugak, masa Tika tanya address lama ka, aku jawab ye je. Tu lah, oder banyak-banyak kat semua orang dah sendiri lupe. Keh3. tak pelah, tunggu mak datang ujung bulan ni..

Hmm... nak g email Iza design header dia. Hope dia suke. Macam pandai sangat nak design2 kat orang kan.. tapi at least dia leh wat rujkan n kalau tak berkenan and ada idea better, dia leh wat je ikut apa yang aku dah prepare. heh.


***




~me think, me write~

2 lagi tambah ng0meL:

Aiza on January 12, 2010 said...

ihik.. suka sangat2 cs... suka sangatttttttt... serius neh iza cakap.. sal lebar tu.. xpe kot... dah oke dah iza tengok... thanks bebanyak yea cs... thanks bebanyak..

✿ shuhada on January 12, 2010 said...

~Aiza: haruss suke, ok.. (paksa) eyh.. tak.tak. gud.. aka pun xsangka hasilnya cenggitu yek. bangga pulak kat diri sendiri.
Ok.. next!! sapa pulak?? keh3

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog