Saturday, January 30, 2010

✿ Aku dah penat fikir.. cuba korang pulak?

ng0meL by ummi
salam ✿.

sila layan gambar dulu, nanti baru aku story.

 

Ni suasana kat tengah-tengah kesibukan jalan di Putrajaya. Owh, tak perasan eyy.. di tengah-tengah, kesibukan jalan ok.. Diorang tu tengah cat jalan. Ha... jangan ingat umah je nak di cat santek-santek ok, jalan raya pun nak cantek juge. Tengah-tengah panas lit-lit diorang menjalankan tugas ni tau. Jangan marah diorang, diorang tak bersalah. Tapi aku tak puas hati nih.. sebab diorang dan bos diorang.. jalan jadi jem.. Bila jem.. lambat la aku masuk opis, kan? kan? Sedangkan opis aku tepi jalan tu je.. huhuhu T____T.

 
 ~gambar dari tingkap bilik bos aku~


Ni satu lagi. Anda perasan kete kancil tu? Kesian dia.. agaknya tak perasan jalan tutup sana sini, plus mesti tak arif dengan jalan kat Putrajaya ni, dia sudah kasi langgar itu Honda Civic, ok! Time ni Civic dah diselamatkan dulu.. tapi kesian kancil, kan? kan? Ntah berapa la dia nak kena bayar owner Honda Civic tu T_____T.


Isunya.. berbaloi ke abiskan duit untuk cat jalan raya? Ish3.. kalau cat cantik-cantik pun.. sape sajalah yang nak tengok dari atas nun? Baik duit tu sedekah kat insan-insan yang lagi memerlukan kan? Kata Malaysia ni ramai lagi rakyat yang saaangat memerlukan bantuan, kan. Hmmm aku dah puas fikir, apa kata korang pula?



(◕‿◕)




~me think, me write~

8 lagi tambah ng0meL:

aisha wUtevA!! on January 30, 2010 said...

memang tak patot.
jalan dah ah langgar pakai tayar jek.
len ah lanyak pakai kepala ke tgn ke, berbaloi gak...heh!
cam nih akibtnye bile ade org2 yg krg bijak kat mlysia nih.
cuba amek aku, konpem sume aman!! wakaka

Melz on January 30, 2010 said...

hoho lawa depa cat haha

Nazz on January 30, 2010 said...

cantik..cantik klau tengok dr helikopter atau dari twin tower..
soalan aku.. kenapa diorang tak buat malam-malam?

ARC™ on January 30, 2010 said...

xde macam tadika ponnnn

btw, diorg mmg cmtu...apsal xbuat keje tgh malam eh?semak je time2 sesak tu ar nakwat keje

the same thing happened yesterday kat kawasan berdekatan LRT Putra Gombak, ada keter eksiden tersodok naik atas jalan...3 keter join skali collision

zulhilmi bdk blur on January 31, 2010 said...

btol...sy stuju...!!..
hihi

familyria92 on January 31, 2010 said...

dia org buat sebok kat jalan sebab dia org nak sambot hari wilayah ke?

niny on February 01, 2010 said...

cantik mmg lah cantik jln raya tu tp untuk jgka ms pjg mcm tak berbaloi utk pgguna jln raya :(

siti nurkhijah on February 01, 2010 said...

corak cam kain songket ja... promo tuk songket kot....

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog