Friday, December 31, 2010

kejang kaki masa mengandung

ng0meL by ummi 0 lagi tambah ng0meL Links


~. salam .~
 
 My pregnancy dah masuk 29 minggu (nearly 7 bulan) dah n pregnen kali ni memang banyak menduga health aku. Yang masalah pening2 for the 1st 3 months tu dah jadi kemestian dah sampai aku kena amek unpaid leave. Seksa juga la nak bayar balik RM3k lebih haritu. Nasib baik aku ni jenis yang berjimat-cermat orangnya! ececehh.

Lately kaki aku dah start cramp @ kejang. Nak ikutkan time pregnen Kakak dulu ada banyak kali juga aku terpaksa kejut En Ahmad tengah2 malam sebab kena kejang kaki tu. Sakit gile... seriously! And tiap kali kejang, memang aku nangis punya lah! Tapi semua happened time tido je. Masa pregnen afiQ aku jarang kejang kaki.. rasanya memori aku pasal kejang kaki time tu macam xde je, hehehe.





Kali ni aku pregnen anak 3rd, problem kejang kaki datang balik. And... worst! Belakang pelipat kaki kiri dah berketul2 urat kaler ijau. Pegang pun terasa ketul2. Sakit wooo. Aku syak kali ni teruk sebab aku banyak jalan bila dah sihat balik ni, and tambah lagi si afiQ budak manje tu selalu je nak aku dokong dia. Kot berat beban tu yang aku xtahan kot eyh. Yang aku heran, time g jalan-jalan tu xdela terasa sangat sakit kaki tu. Tapi bila sampai umah je... hadoila... ngeri! Seb baik kesayangan aku En Ahmad sangat understanding! Everytime aku cakap nak rest ke, dia ok je. Selalu pun dia la yang tolong sapukan minyak rainbow tu kat belakang kaki aku. Legaaa sikit.




Siang tadi bangun je dari tido, aku rasa sakit sangat kat otot belakang betis dua2 belah kaki. Aku try turun dari katil tapi nak bangun pun xleh! Lama jugak la aku amek masa nak bangun. Last2 aku wat keputusan nak kena g ngurut neh. Tapi sekali makcik yang selalu urut aku tu xfree pulak sampai Monday nanti. Adoi...

So untuk sampai Monday ni, terpaksala aku jalan terenjut-enjut. Huh, ngalahkan atlet rasanya sakit2 kaki otot semua neh.



*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

Thursday, December 30, 2010

coti2 Malaysia family en Ahmad

ng0meL by ummi 4 lagi tambah ng0meL Links
~. salam .~
.
 m0la2 nak wat pengakuan la.. c0ti2 Malaysia ni bukan berlaku semalam mahupun wiken haritu, ye. Peristiwa ni berlaku 2 weeks ago time Acu Sarah datang menjengah kami kat Putrajaya neh. Tujuannya adalah untuk mendapatkan sebuah myvi untuk dirinya sendiri. nanti aku citela pasal myvi tu,okeyh.
.
Planning asal nak g picnic and menginap kat Sungai Congkak. Tapi memandangkan kesihatan en Ahmad yang tidak mengizinkan, kami g terjah Berjaya Times Square je la.
.
Sampai je tempat tujuan ialah foodcourt! Hahaha lapar dowh... sambil2 layan karenah ahmad afiQ and Kakak main2 kat tempat letak tray makanan. Sapa suruh kosong, kan? thee hee hee
 Then, terus carik team park dia. Yang penting nak bagi budak berdua tu main2 je.

 ~. Kakak, Acu and ... .~

Hmm jom layan aktiviti dalam tu. Nak ikutkan banyak yang kitorang main tapi camerawoman tu (aku la) sebok dok layan2 anak dia kan,takdela banyak sangat snap2. Owh, untuk makluman, kit0rang just masuk yang kids punya je. nama dia Fantasi Garden kat tingkat 7. Kalau ambil pakej yang dewasa memang tak ternaik sebab nak layan budak2 yang pentingnya pun. Ala.. kids punya pun orang dewasa leh naik apa.. tengok je la.. just aku ni pegnen woman, diorang bagi tag 'guardian' la sebab ada mainan yang aku xleh naik. Takut bahaya, okeyh.
 .

~. 1st ride: Botanic drive. Memang aku xleh naik sebab ada langgar2 kereta .~

.
 
Kit0rang naik Buddy Go Round & Fantasy Trail (ini je yang aku boleh tumpang sekaki). Kakak yang paling happening la. Naik Molly-Cool’s Swing & Flying Bumble Bee sorang2. Lain2 macam Botanic Drive tadi & Crazy Bus ayah, afiQ, Kakak n Acu naik sesama. Aku tunggu kat bawah je hehe. Then kitorang layan Kakak and afiQ main sand art.
 
Penat main (dah habis game p0n), kami gerak s0lat dulu. Sambil2 tu en Ahmad jumpa kedai iClay. Bagi Kakak lesson for half and hour, bayar RM20. Bagus juge iClay ni. Nanti aku promote ok hehe. Korang musti gila tengok barang2 dia! Seri0usly!

N before balik, ternampak kedai Crocs tengah wat promotion half price. Apalagi, masuk je la memandangkan afiQ son need kasut baru. Hmmkat sini aku bagi info sikit events apa yang ada kat sana ok. Nak tau lanjut, sila klik EVENTS.
.

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

congratulation Malaysia Team

ng0meL by ummi 0 lagi tambah ng0meL Links
~. salam .~

 ~. gambar dari pinkturtle2 .~
.
1st of all nak ucapkan tahniah pada team Malaysia yang menang malam ni. Tak tengok sangat pun tapi xbest juge la kalau jadi rakyat Malaysia tapi tak support pulak, tambah lak dgn kontroversi sebelum2 ni. Kesian pun ada tgk muka penyokong Indonesia masing2 cam frust gile... yelah dah fanatik kan? 

Apa2 pun, boleh tahan jugakla kalau dapat hadiah US$100k tu kan? Yum yum! Convert ke RM sila darab 3.8, apalagi kalau convert ke Rupiah kan? Mak lat0k... entah berapa k0s0ng kat belakang tu. 

Hmmm patutla berebut sangat...


*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

Wednesday, December 29, 2010

Cara nak dapatkan URL ic0n s0meL

ng0meL by ummi 0 lagi tambah ng0meL Links
salam oLs~
~. m00d tutorial .~
 
Bertemu kita lagi dalam ruangan tutorial bersama dot dot dot... haha ye ye oo je kan?
 
ada yang tertanya2 camno nak dapatkan URL icon2 s0meL yang aku d0k tut0rialkan selama ni. Aku bagi cara yang paling s0nang tau s0 that untuk kengkawan yang baru2 belajar (baru ke?) macam aku ni.. b0leh la nak join blogger2 gempak ada benda2 s0meL dalam bl0g kan?
.
1) K0rang b0leh cuci2 mata wat pilihan kat website glitter-graphics or mycutegraphics or search je kat g00gle any website yang berkenaan.
.
2) (aku bagi cont0h la senang nak explain ye) 
Kat glitter-graphics => Navigation => pilih Animated GIFs =>pilih gambar






~. gambar pilihan aku .~



3) Lepas dah wat pilihan.. Klik gambar. Then klik download image.


4) Akan keluar pop up window baru macam ni. Right-click => c0py image Locati0n (JANGAN "Save As")



5) Image Locati0n tu la URL image tu. Kalau nak pakai2 lagi, save dalam notepad.

Siap! Selamat Menc0ba, ok. Kalau ada apa2 lagi nak tanya, sila la tanya, jangan malu... I sedia membantu (>.~)
 
*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

Tuesday, December 28, 2010

Tutorial ic0n s0meL di sidebar

ng0meL by ummi 2 lagi tambah ng0meL Links
salam oLs~
 
~. m00d nak wat tutorial .~
 

 Haa.. s0meL tak love2 biru tu? Matching kan dengan tema baru bl0g neh? 

Ok2.. riak lebih2 dapat d0sa, s0 untuk yang nak tau cemana nak wat icon s0meL mcm tu d0k kat situ, ni aku nak share. Untuk yang dah mahir... baca je la eyy, t0l0ng up traffic I, hehe >.~

1) Mula2, g kat Dashboard -> Design -> Page Element

2) Pilih mana2 Blog List yang nak di s0meLkan, wat macam arahan kat bawah ni ye.



3) Then, Pilih Edit HTML, Download Full Template, Tick kat Expand Widget Template.
4) Tekan Ctrl+F, carik:
]]></b:skin>
5) Then, copy (highlight=>Ctrl+C) kod kat bawah ni. Paste kat atas kod tadi.

.sidebar ul li {background:url("URL ICON") no-repeat 1px .25em;
margin:0;
padding:3px 16px;
margin-bottom:2px;
text-indent:7px;
line-height:1.5em;}
 
*click untuk enlarge image*





 6)  C0ba Preview. Dah puas hati, Save.
 
note: Jangan lupa tukar URL ICON dengan URL icon yang k0rang suke. Ic0n s0meL2 b0leh dapat kat glitter-graphics @ mycutegraphics ye.

Selamat ber s0meL-s0meL!




*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

ada kerja lagi tapi malas sangat nak buat. cemmana?

ng0meL by ummi 2 lagi tambah ng0meL Links
salam oLs~
 
> Haha nak seragamkan dengan wajah baru blog s0meL ni, kenalah intro pun blue kaler je kan? kan? <
 
 Xtually untuk yang nak tau semalam goverment tutup akaun untuk pembayaran tahun 2010. Tu yang aku balik lewat tu. Konon-konon nak settlekan kerja. Tapi kerja aku xtually xde kaitan secara langsung p0n dengan payment. Aku kerja balik tabir je. Standby kot2 duit tak cukup, aku la tukang cukupkan.. Korek2 mana bajet lebih2, tampung mana2 bajet tak cukup. Tapi alhamdulillah nampaknya so far ministry aku ok la, tak kritikal p0n. Tu yang last-last aku g0dek2 template baru untuk bl0g neh.
 
 > Amacam? Ok tak? <
 
Sila jawab ok, kalau tak.. better diam! Hahaha. Penat tau g0dek2 coding HTML tu nak juge bl0g  nampak canggih n x ketinggalan zaman cam bl0g len. Yang penting aku nak simple n tak semak. Tapi aku rasa header tu nak kena adjust balik la ka? Kasi up t0 date sikit la.. Yang aku puas hati, aku punya favicon, rama2 terbang tu n love kelip2 kat sidebar aku (nnti I wat tut0rial, ok). s0meL tak? Hmmm nantilah pasni aku curik time lagi, okeyh! So far ada banayak bl0g dah wat tut0rial pasal header, cuma aku xde masa je nak stadi lagi.

Huh, balik pada tajuk n3 kita pada tengahari ini, sebenarnya walaupun harini semua orang kat unit kewangan ni boleh rehatkan jari jemari dan otak masing2, tapi aku ada kerja.. banyak nak kena prepare untuk next year sebenarnya. Bukan tu je.. yang bajet tahun ni pun ada yang nak kena t0t0p2 lubang sebelum betul2 closed akaun tengah bulan depan.
 
> haiyyaaaa... malas t0l la di saat orang lain tengah rilEk2! <
 
 Tapi xpe.. akan aku kumpulkan kekuatan untuk habiskan hari ini dengan g0dek blog 0rg laen! Wahahahaha...
Eh... tak lah... mana b0leh, time kerja kena la kerja kan? Baru rezeki halal... ehem. S0, jap g lepas s0lat nak g AG. AG tu amende?  Takyah tahu pun xpe... 0ops! dah 2.05 ptg. Nanti st0ry2 lagi, oket!
 
*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

Monday, December 27, 2010

Kisah afiQ son

ng0meL by ummi 2 lagi tambah ng0meL Links
salam Readers~
 

Harini balik lambat as usual. As usual means since last month lagi aku dah start balik paling awal pun pukul 7 malam gerak dari ofis. Seb baik rumah belakang opis jek hehe cuma kesian gak la dgn bebudak berdua itu dan En Ahmad... patutnya as a mother aku yang tunggu diorang kat umah, tapi ni diorang yang sambut aku kat umah. Nak wat cemmana.. kerja, kateee..


 
Tapi memandangkan harini kerja dah tak banyak,  and En Ahmad offer nak ambil budak2 berdua itu, maka saja aku ambil kesempatan nak wat entry baru. Maklumla.. sekarang ni kalau dah berjumpa dekat umah, susah aku nak ngadap laptop lama2. Tambah lagi dengan AfiQ son aku tu. 
 
Next month dah nak masuk 2 tahun tapi masih nak melekat ngan aku. Sejak aku pegnen perangai dia lagi menjadi. Agaknya terasa kot nanti aku akan kurang perhatian kat dia.. kesian pula bila fikir. Tapi dah rezeki Allah nak bagi, kan. Lagipun umo aku makin meningkat.. cepat2 'kumpul' anak, cepat2 leh rehat >.<. 


 
Tengok relationship afiQ dengan Kakak, aku hepi je. Bila ada adik baby nanti mesti lagi meriah, kan? Just hope sangat afiQ boleh lagi understand la... Si Kakak memang tak sabar pun. Siap request nak baby girl. Biasala dia pun girl.. nak carik geng la. Kalau dengan afiQ, kasar sikit la afiQ tu. Boy-boy kan..

Hmm okla, nak tulis panjang pun hari dah makin golap. Kesian pula budak2 tu. Aku chow dulu. Next time aku cite panjang2 lagi, ok? Bye.. (>.~)

 

*.:。✿*゚‘゚・✿.。.:* *.:。✿*゚’゚・✿.。.:* *.:。✿*

Thursday, December 23, 2010

announcement!

ng0meL by ummi 0 lagi tambah ng0meL Links
salam Readers~ 
Aku tengah nak adjust blog neh. Almaklumla... dah bersawang, berabok, bertahi kelawar semua. Harap maklum ye...

Anyway, sebarang cadangan untuk mencatikkan pandangan mata anda bila melawat blog ni amatlah dialu-alukan orait!!

~jom klik sini~

Aku datang lagi hahaha

ng0meL by ummi 2 lagi tambah ng0meL Links
salam Readers~

Krrakk.. krakkkk krakkkkkkkk.. Betulkan urat2 jari dulu weyh. 
Bismillah hirrahma nirrahimmm.

Lamanya menyepi!. Campur tolak darab bahagi, purata aku menyepi ada la dalam 5 bulan eyh. Lama tol kan? Otak dah nak beku dah sebenarnya tu yg asik postponed ja nak muncul kat blog ni.

Ramai yang tertanya manalah aku menghilang kan? Nape? Merajuk ke? Ekekekeke. Mana ada merajuk...

Bulan Ogos aritu aku xberapa sihat la. Sekali check2... jeng jeng jeng... aku disahkan pegnen lagi untuk kali ke-4. Eh, 4? Bukan ke anak aku skrg ni ada 2 je? Haa... kan masa bulan 6 aritu aku gugur... ni kira yg ke-4 la aku pegnen.. Dan oleh kerana aku ni insan yang agak special, as usual asal confirm pegnen je, aku mula la rasa xsihat badan. Kali ni... kepala sangat pening n pusing sampai nak bangun bejalan pun susah la. Dan oleh yang demikian, aku pun isytiharkan aku akan bercuti...Dan bercutilah aku dari semua benda yang biasa aku buat kecuali makan, minum, tido, baring dan berehat semata. Hahahahaha...

Gitulah ceritanya kenapa aku menghilang. Korang jangan xtau... time tu dulu, aku bukan allergic dgn pc, laptop semua ni.. handphone pun aku alah. Xleh dengar bunyi... ngeri rasa...apalagi nak bercakap dgn orang. Dengan budak berdua tu pun aka cakap pakai isyarat je. 
Teruk kan? Hadoi...

Ok, dah aku tengah sihat wal-afiat ni... dengan berat badan dah naik lebih 10kg..(hahaha aku sangat gembira), maka boleh la kot aku mengarang balik cite2sensasi aku dan keluarga dalam blog ni ye. Tapi as usual la, tgk gak keadaan. Nak layan 1 hari 1 entry aku xjanji tapi akan aku try, wokeh!

And aku sebenarnya nak ambil kesempatan ini untuk mengucapkan ribuan jutaan trimas pada semua yang rajin jengok blog aku ni walaupun tuannya xdok. Makaseh... nanti aku g melawat u ols pulak ye!

K nak kena chow dulu, till next entry.. babai ols!




Thursday, November 11, 2010

Halowaaa I'm Back!!

ng0meL by ummi 3 lagi tambah ng0meL Links
salam Readers~

Dah lama tak menulis neh.. I jengok2 sapu sawang dulu ye..

~jom klik sini~

Thursday, July 29, 2010

kerm's craft 1st giveaway!

ng0meL by ummi 9 lagi tambah ng0meL Links
salam Readers~ 

Lama tak update blog. Harini sangat teruja nak join satu giveaway special dari Cik Kerm.  Ni 1st time tau Cik Kerm wat giveaway!


Dah lama aku follow blog Cik Kerm ni, sebenarnya. Dari Cik Kerm la aku banyak kenal craft dari Felt. Cik Kerm ni tak lokek elmu... Kalau merayau kat blog dia memang sangat rambang mata ok tengok hasil kerjatangan dia yang memang kreatif and kemas. Kalau u ols nak tau, aku pernah ode barang dari Cik Kerm ni. Sampai harini aku pakai and still cantik n kemas, ok. 

U ols tak payah susah nak design bagai nak cite kat dia apa yg u ols nak. Just bg sikit discription, tahula Cik Kerm buat bagi barang yang u ols ode tu cantek n menawan n lagi cantik dari yg u ols imagine, tau! 

Cik Kerm pandai wat keychain...


Pandai jahit pencil case..

Jahit jadi bantal pun pandai, oket..

Cuba tengok jahitan Cik Kerm.. kemas, kan?

Ha... ni pulak gambar Cik Kerm tengah rajin menjahit tempahan...
E, Cik Kerm.. dah melambung puji, jangan lupa pilih akak tau menang giveaway ni.. hehehe.  Semua gambar aku cilok dari Blog Cik Kerm. Dah mintak ijin dia dah.. hehehe.

Nak tau camno nak join n hadiah2 giveway Cik Kerm... jom KLIK SINI.


~jom klik sini~

Thursday, July 22, 2010

Kursus Bina Insan kat ILIM, Bangi Part I

ng0meL by ummi 6 lagi tambah ng0meL Links
salam Semua~

Last wiken aku g kursus. Sekarang ni  banyak kursus anjuran opis diorang wat time wiken. Maybe xnak ganggu time kerja, kan? Dah la kerja seminggu 5 hari je, g kursus pulak sampai 3 hari, bile nak settle kerja, tol tak kengkawan? Tu tak  kire cuti, mc, el... 
hahaha aku terbebel jap.


Orait2, ni nak share la experience yang aku dapat masa kursus tu. Last time aku g kursus ada explorace. Memang best bangat la kursus macam tu, xle boring dok terperap dengar leteran nasihat si penceramah. Bagi aku tu trend kursus dulu2. Macam gitu caranya... xde nya nak melekat sangat elmu kat memori otak tu. Esok balik kursus... sama je, kan? 
Oh, bebelan lagi.

Kursus ni nama dia Bina Insan. Buat kat ILIM (Institut Latihan Islam Malaysia), Bangi. Nama kursus dengan nama tempat kursus seswai, kan? Mula2 aku nak g sangat sebab nak tambah lagi bilangan hari berkursus aku sbb syarat kakitangan gomen nakkan 7 hari setahun n aku belum cukup hari lagi. Memandangkan pula tempat kursus ala-ala sekangkang kera je dari rumah, maka aku sangat berminat nak join. Even ada aktiviti malam dan pagi buta, aku xde problem nak ulang-alik balik umah sebab dokek yo.. 
oh, aku ulang alik sebab 
Mr AfiQ son kan nak berkepit je ngan aku 
time tido dia.

Kat sana ada ceramah, games, aktiviti n tayangan video. Selama kursus 3 hari 2 malam tu ceramah 1 je, banyak games selit2, group aktivities and also tayangan video and semuanya based on islamis concept, ketuhanan, kenal diri dari sudut agama.

Yang aku suke, mula2 kitorang didengarkan dengan lagu tema yg akan kami nyanyi n gayakan sepanjang kursus berlangsung. Aku rasa mostly peserta kursus juga enjoy and suke dengan lagu tu. Lagu Demi Matahari dari Snada. Catchy and mendalam lagu tu. Bila aku search, rupanya banyak kursus-kursus motivasi islamic guna lagu tu. Kat sini aku share ngan korang eyh..

And boleh juge layan video. Tapi ni bukan video kursus aku tu. Yang ni aku upload dari u-tube and kalau korang perasan aku ada mention 'gayakan' lagu ni tadi... jom layan gerakan diorang, ok!



Oklah korang layan dulu lagu tu.. nanti kita jumpa kat Part II dengan story n gambar2 game yang kitorang kena wat time kursus, ok.


~jom klik sini~

Aktiviti baru Princess Farah Sufiyyah

ng0meL by ummi 8 lagi tambah ng0meL Links
salam Readers~

My Princess Farah Sufiyyah dah makin besar. Alhamdulillah, walaupun minat sangat dengan Ultraman dan Ryukendo.. tapi jiwa gurly dia masih tebal.. hehe.

Jom tengok apa yang menyebabkan aku kata macam tu.. (:

~website free games 4 girls~

~cinderella's games~

~hair saloon game~

~cake making games~

Banyak gile game untuk girl kat sini. Hahaha mama dia pulak yg rambang mata. So far banyak juge yg Kakak boleh main sbb cara dia very simple; drag n drop je. Bagus juge untuk latihan jari2 Kakak guna touch pad laptop ni kan.

Ops, untuk anak lelaki? why don't u guys or mak2 semua kat luar sana tanya pokcik google. Taip je 'games for boys'... tahula pokcik tu nak listkan apa hehe.


p/s: jangan sampai terabai kerja lain sudah...


~jom klik sini~

Tuesday, July 20, 2010

Kerja...

ng0meL by ummi 2 lagi tambah ng0meL Links
salam semua~ 

Berjaga dari pukul 5.00 pagi tadi.  Ingat nak settlekan kerja yang bawak balik petang semalam time malam. Tapi faham-fahamla aku ni mak kepada dua kanak-kanak comel yang sentiasa nakkan perhatian.. hehe. So tu yang terpaksa bangun awal tu.


Oh, terpaksa bawa balik sebab semalam En Ahmad xdapat balik awal nak amek budak2, jadi tugas aku la kena ambil diorang kan. Kerja tu pulak memang nak urgent pagi ni, bos nak tengok before bawa ke bos paling besar nak tengok pulak.  Jadi sebab tak sempat nak siapkan petang kat opis, aku bawa balik umah le.

Tapi seriously aku xtengok pun tadi. Pening dowh... semalam dah check berkali2 kali jugak sebenarnya. Kerja ni bos aku minta tolong check kan. Nak check bukan senang sebenarnya. Apa yang aku boleh buat, checkkan formula kat excel je la. Amaun semua aku hope colleague aku dah buat dengan betul. Kalau nak betul2 jugak, memang ambik masa sikit la. Tapi bos aku cakap kita dah xde masa... hadoi...

Ok... dah nak kena siap ke opis. Sambung kat opis la ye kerja-kerja tu. (:

p/s: benda dh siap, cuma tinggal nak double check je..


~jom klik sini~

Wednesday, July 14, 2010

Aktiviti kat Floria Putrajaya 2010

ng0meL by ummi 6 lagi tambah ng0meL Links
salam Readers~ 

Semalam aku post pasal Floria kan? Harini nak lagi ummmph!, aku nak share aktiviti kitorang kat sana. Aku n family dah pergi tapi memang tak larat nak round semua.  Maklumlah, kitorang pegi tu time matahari tegak atas kepala.. jadi nak jalan2 tu kureng sikit la. Cuma kitorang sempat melepak kat 'Laman Seni'. Tu pun dari pukul 12 tghari sampai pukul 5  petang kitorang kat situ! Berbaloi... nak tahu kenapa?  

Kat sana, selain ada garden bazaar (tempat jual2 barang kraf), ada bengkel art  untuk sesapa saja yang nak berseni secara percuma! Ada bengkel canting batik, bengkel lukisan cat air, bengkel lukisan warna pensil, bengkel buat keychain dari tempurung kelapa n bengkel buat wau (layang-layang). Semua bahan disediakan n kita cuma perlu duduk n layan je. Maybe dengar macam memboringkan, tapi seriously memang berbaloi sebab selain kita boleh try test samaada kita ni berbakat ke tak (n bakat tidak diperlukan, ok.. cuma minat saja yang penting), kat situ akan ada professional dari galeri seni kebangsaan untuk tunjukkan cara (kalau nak la, tiada paksaan). 

Kalau tak percaya, jom layan gambar dulu eyh.

 ~seriously Kakak tak pandai melukis apalagi mewarna pakai water colour ni. This is her 1st time!~

~tapi Kakak minat n dia enjoy buat sendiri. Tengokla hasilnya!~

 ~ini pula bengkel lukisan pakai pensil warna. Teknik diajar oleh King of Colour Pencil - UNEH
Hehe mak ngan anak join dalam kelas yang sama, ok kan?~

~tadaaaa... hasilnya!~

p/s: Ingat nanti nak wat canting batik pulak. Hehehe...

~jom klik sini~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog