Thursday, December 31, 2009

✿ Aku tau dah.. ampa tau dak??

ng0meL by ummi 0 lagi tambah ng0meL Links
salam .


*scheduled post*

Aku dah ngantuk sesangat dari pukul 11 tadi *11 malam, ok bukan 11 pagi! tapi kugagahi juge mata sebab ada kerja yang nak kena siapkan. Jadi oleh yang demikian, sambil2 tu aku layan blog. *harussss.

Baru aku perasan Nuff bukan je aktif time Subuh, tapi aktif sangat time2 lagu ni! Heppi3 sangat disamping klik2 nuff sendiri, tak menang tangan, ok klik2 nuff orang lain! Agaknya nak bagi rezeki tutup tahun kot? Ekeke.. sampai tak perasan jam dah lewat sangat dah ni.

So, by 1.30 pagi nuff semua dah tido nampaknya *semua ke?? Oh hoho ngantuk sesangat dah, ok. nanti2 aku g klik2 lagi, ye (^.~)

***
Nuff I dah bertambah. Rerajin la jengok blog I, klik klik, ok.. then bgtau la kat shotbox or comment. nanti I g klik klik balik, k! Tenkiu (^.~)




~me think, me write~

✿ Tutorial Entry Blog di FesBuk korang

ng0meL by ummi 3 lagi tambah ng0meL Links
salam .

Hi all.. sekali lagi atas permintaan Cik Siti kita (Cik ke? ekeke).. Dia tanya guano nak link kan entry blog dia ke FB. Haa.. ramai yang nak tau, kan? kan?

Sebenarnya aku pun aritu jumpa by accident. Tapi bila dah stadi2, jumpa juge dengan cara yang betul.. hehe. Just ikut step2 ni, ok.*Korang boleh linkkan dengan wat NetworkedBlogs.

1) Login FB memasing

2) G kat Applications ~ sebelah kiri, bawah skali *sila refer gambar, ok


3) Klik Applications - Browse more applications
    Kat search applications, type Networkedblogs (1). Dah keluar, klik kat NetworkedBlogs tu (2).



4) Dah masuk page NetworkedBlogs, Klik la kat Register a New Blog. Isi borang bagai, klik Next.

5) Haa.. pastu confirm apa yang korang tulis kat blog korang, akan appear kat Wall FB korang. Cuma mungkin amek masa sikit la nak appear, dia tak immediate tau.

Haaa amacam? senang tak? Dah tu, tolong la ringankan jari anda untuk klik follow ente punya networkedblogs, ye.. Trimas..(^.~)

***
Nuff I dah bertambah. Rerajin la jengok blog I, klik klik, ok.. then bgtau la kat shotbox or comment. nanti I g klik klik balik, k! Tenkiu (^.~)






~me think, me write~

✿ AlmariAdel - New Year Giveaway

ng0meL by ummi 1 lagi tambah ng0meL Links
salam .

Sebelum mata melabuhkan tirai malam ni *eceh.. mahu aku layan satu giveaway dari AlmariAdel.



Harusssss join ok sebab it's sooooo easy peasy! (^.~)
Ada hadiah misteriiii menanti sapa yang dapat cabutan bertuah, ok.
Nak tau lanjut, klik SINI.

***
Nuff I dah bertambah. Rerajin la jengok blog I, klik klik, ok.. then bgtau la kat shotbox or comment. nanti I g klik klik balik, k! Tenkiu (^.~)




~me think, me write~

Tuesday, December 29, 2009

✿ Tutorial shortcut entry

ng0meL by ummi 0 lagi tambah ng0meL Links
salam.

Ni ada pulok yang request guano nak wat 'strike through the word'.
 Cousin aku lar.. yang dah makin maju tu, huhu.. Ok Cik Siti, sori, terlambat sket aku jawab soklan hang, ok. And atas sebab tu, aku bagi xtra lagi sket.
(^.~)

1) untuk strike
  type <strike> di depan perkataan
dan </strike>di belakang perkataan

contoh :
<strike>I hate You</strike>
hasilnya :
I hate You





2) untuk blink blink
type <blink> di depan perkataan
dan </blink>di belakang perkataan

contoh :

<blink>I love You</blink>

hasilnya :


I Love You


3) untuk underline
  type <u> di depan perkataan
dan </u>di belakang perkataan

contoh :

<u>Me and You</u>
hasilnya :

Me and You



Ok? senang kan? nak senang lagi? caranya mudah sajer *nama pun senang hiks..

G kat Dashboard - Setting - Basic
Scroll ke bawah sampai select post editor
Klik kat update editor...
jangan lupa save (^.~)

Ok, sehingga bertemu lagi dilain hari..
nak tutorial lagi, sila bagitau, ok. nanti I usahakan. hiks.

***
Nuff I slalu bangun Subuh tau. So dah bangun Subuh, rerajin la jengok blog I, klik klik, ok.. then bgtau la kat shotbox or comment box! Tenkiu (^.~)






~me think, me write~

Perasan tak background dah lain? Sila komen ye kalau serabut ke..ok! (^.~)

ng0meL by ummi 0 lagi tambah ng0meL Links
salam.

*entry tajuk lain, cerita bab lain, ok. tapi still kena baca untuk tambah pengetahuan u ols*

Dah lama tak cite progress budak-budak.. Harini Kakak ada appointment follow up kaki dia yang patah tu. Basically kaki Kakak dah ok. After urut haritu dia dah getting better. Mula2 memang nampak dia jalan pun cam awkward je tapi lelama nampak dah ok. Syukur sangat! N today hope sangat result x-ray nanti ok. Last time x-ray, tulang tu ada yang masih belum baik betul.

Hmm.. budak2 kan. Selagi tak sakit, mana nak dok diam. Kakak dah pun melompat, berlari, menari.. hehe. Nowadays perasan sangat dia suka sangat menyanyi dan menari. Agaknya penangan Sehati Berdansa la kot. Tengok2 gitu je time ada Dira. Sekarang malas nak layan dah. Biarla diorang.. buat pun untuk charity, kan..

Eyy melalut. Nak tunjuk gambar terkini Kakak and afiQ son.. layan ye.. ni kat FB pun xsempat tepek lagi nih.. (^.~)




~ Suke wat muke macam-macam. Ni sebab dia tanak aku ambek gambar dia.. haha Tak kire, snap gaks! haha AfiQ son ngantuk tu ~



~ Dengan Panda ni time kat Jusco Mid Valley, sementara tunggu ayah kat cashier ~

~ Ni pulak still kat Mid Valley tapi background The Gardens. Ntah sape ajar bergaya cenggitu, harus bukan Mama dia, ok. ~





~ Ni masa kat Jusco Setiawangsa after g melawat umah baru Cik Ida. Best view Cik Ida ngadap KLCC tower kat tingkat 15! Kakak tengah pilih2 beli tumbler untuk g school nanti. Malu weih nak botol kat sekolah, kan? Lama la dia dok pilih, rambang mata, ok. Last2, amek yang Barney punya. Matching dengan pencil case baru dia jugak. Weee ~




~ Ni masa makan kat fud court Jusco Setiawangsa. Saja nak entertain Kakak main kat Playground since kaki dia dah baik. Fuhh bukan main hepi dia, ok. AfiQ son enter-frame after bangun dari tido. Hepi la dia leh lepas kat situ ~  

 

~ Ni pulak bawa diorang g Jusco IOI Mall Puchong. Happening ada longsor2 besar tu. Kakak memang enjoyyyy sesangat. Kakak je ke? AfiQsama, ok... xplore sana sini dia. Memang puas hati la bawa diorang main kat situ. Yang penting time tu takde budak lain, lagi enjoy la. Kalau tak cam kesian juge Kakak nak berebut2 n afiQ pun tak leh lepas sebarangan. Hmmm puas hati.. Weee ~
 

 

~ Last but not least.. aktiviti afiQ son sekarang. Suke sangat dia main kat celah curtain.. naik turun tangga dah mahir dah. Tapi bab menggigit barang n air liur yang still tak pandai nak control lagi tatau nak wat camne dah. Huhuhu.. cepatla afiQ boleh jalan, ye... sihat bagai Juara, ok! Pis! ~


Fuh! Fuhh! Haaa.. sekali semua masuk satu entry, ok. Balas dendam ni dah seminggu tadak cerita menarik! Hehe.. Perasan tak background dah lain? Sila komen ye kalau serabut ke..ok! (^.~)

***
Nuff I dah tambah lagi, rerajin la jengok blog ni, klik klik, ok.. then bgtau la kat shotbox or comment, nanti i klik klik balik, ye! Tenkiu (^.~)





~me think, me write~

Monday, December 28, 2009

Bila anda sakit gg, apa anda buat eyy??

ng0meL by ummi 1 lagi tambah ng0meL Links
salam.

Tadi g dentist. Sakit gigi suda mari..Sakit wooo kalau sakit gg.. u ols pernah? Ni agaknya semalam makan ice-cream la ni... time ujan2 lak tu.. huhuhu. Dulu lagi teruk kalau aku sakit gg. Nangis2 je dekat bahu or chest boyfriend En Ahmad. Sekarang dah boleh kontrol sikit.. maybe dah biasa kot. Tapi bila sesekali sakit tu datang.. pergh! mau dikunyah2 sendiri gg tu sampai hancuss, ok! Tekanan je.


G check tadi time tak sakit. Dentist tu tanya pun tatau jawab yang mana satu. Sudahnya balik je la dulu lagipun cam xde mood nak wat apa2 kat gg arini. Hehe boleh kan gitu? Harus la boleh.. dentist tu aku dah biasa pigi. N yang penting, dentist tu kat klinik private, ok. Kalau gomen, mati aku berani nak cakap nantilah doc, esok2 saya datang lagi boleh tak? Hahaha.. doc gomen garang, ok!

Teringat dulu masa sekolah rendah, kan ada bilik dentist.. Err ada sekolah yang takde ke? Kesian. Sayang.. Hmm ada sekali tu, cekgu soh bawak kole (mug plastik), berus gigi and ubat gigi skali g sekolah. Ala cam cite upin ipin tu..dentist nak check gg la tu.Tapi aku lupe! bawak Haha.. yang lawaknya ada sorang kawan aku tu siap offer berus gg dia bagi aku sebab takut aku kena marah dengan nurse tu. Diulang, dengan nurse, ok.. bukannya dentist tu sendiri! Memang teruk pun kena.. Denda gosok pakai jari sendiri. Tu ok lagi, siap dicubitnya pipi aku yang halus mulus tulus ni! Sadis sungguh time tu! Menitik juge la air mata aku...

Dentist tu baik je..nurse tu yang garang lebey. Since kejadian tu.. tanak aku g dentist gomen lagi, (even mak ayah aku keje gomen, even En Ahmad keje gomen, even aku sendiri keje gomen,!) Tanak....tatau apsal aku cam banned sangat, malu kot eyy? Tapi.. masa wat checkup nak keje gomen kena juge aku g dentist gomen! Last la time tu. (^.~)

Haha.. tu lah, bila sakit gg, aku g dentist. Bila g dentist, teringat kisah silam aku tu.. Ngeri jek. Nasib baik dentist aku sekarang ni saaaaaangat baik, ok! Dah banyak treatment aku wat ngan dia  since 2005. Antaranya wat rawatan akar yang amek duit aku banyak gak la kan.. hehehe.. takpe, untuk kesejahteraan sepanjang zaman.. Ecehhh.

Hope gg aku ni boleh bertahan lagi sampai esok ke lusa ke (malas nak g lagi).. tanak makan ice-cream dulu.. huhuhu...

***
Nuff I slalu bangun Subuh tau. So dah bangun Subuh, rerajin la jengok blog I, klik klik, ok.. then bgtau la kat shotbox or comment box! Tenkiu (^.~)




~me think, me write~

Azam sebelum masuk tahun baru. Ececehhh

ng0meL by ummi 0 lagi tambah ng0meL Links
salam.

Huhu.. busynya aku seminggu dua ni. Sedih sangat fikir bila nak update story mory yang dok melambak lam kepala. Sedih lagi bila pikir dah banyak gambar2 nak upload tapi tak sempat. Huhuhu..

Ku tengok, bukan main ujung2 tahun ni ramai yang g bercuti, g sopping, g jenjalan, g makeover blog. Aku pun nak jugak!

Ok2, g cuti, g sopping, g jenjalan semua tu aku buat, ok. Yang tak terbuat, yang makeover blog tu. Haduhs.. bile ek. Nak kena buat juge ni. Even ada juge yang dok ziarah2 cakap blog aku nice.. hehe.. tenkiu2. Aku g blog u ols n cakap blog u ols nice juge, ok. Eh.. betul apa. Orang berbudi kita berbahasa.. tul tak?

Balik pada cite makeover blog aku nih, nak senang pakai yang just copy paste code html je tapi cam boring pulak. Cehh nak trill la konon. Bukan3.. aku nak yang simple and yang penting tak nampak serabut. Orang cakap yang organize la kan kan. Heh. Da jumpe yang berkenan kat hati. Siap 2 3 lagi, ok.. tapi nak laksanakan projek tu la bukannya as easy as one two three je kan? kan? Nak kena ngadap laptop mau sehari suntuk. Aku pulak bukannya pakar IT apatah lagi nak stadi koding2 HTML tu. Silap aribulan, mau ilang semua gadget2 ku..

Haduhs.. mana nak letak suami and anak2?

Hari2 keje aku bukak blog, g blog walking hehe.. nak update cite pun tak sempat, aptah lagi nak wat makeover kan? Tapi akan kugagahi juge someday sebelum menjelangnya tahun baru nanti! Ceewahh!

 So, ni kena stop lagi.. wat n3 je sempat hehe. Jumpe lagi, ok.

***
Nuff I slalu bangun Subuh tau. So dah bangun Subuh, rerajin la jengok blog I, klik klik, ok.. then bgtau la kat shotbox or comment box! Tenkiu (^.~)





~me think, me write~

Saturday, December 26, 2009

Tulisan harini berbaur money3.. ada bau??

ng0meL by ummi 1 lagi tambah ng0meL Links
salam.



uiks. harini dapat kunjungan ramai sket kat blog lepas wat blog walking semalam. hmm.. tu pun agak kureng juge la.. pas ni nak giatkan lagi. Tadi dah join geng blogger. Fuh3. Hope lepas ni makin laju yek. Hmm nuffnang pun rasa cam nak kena tambah. Tapi.. eii rasa serabut pulak blog ni. Ada time nanti nak makeover balik. Huhu.. wish me luck!

***
Nuff I slalu bangun Subuh tau. So dah bangun Subuh, rerajin la jengok blog I, ok.. hehe..then bgtau la kat shotbox or comment box!




~me think, me write~

Friday, December 25, 2009

MedaiStore LUCKY DRAW

ng0meL by ummi 1 lagi tambah ng0meL Links
salam.

STICKY MODE

untuk n3 baru, sila scroll bawah, ok (",)

Kepada semua pelanggan MedaiStore, bloggers, friends.. jom join
MedaiStore Lucky Draw


Syarat-syaratnya:
1) jadi FOLLOWER MedaiStore
2) buat satu ENTRY promote Lucky Draw ni dan pastikan ia STICKY MODE sampai 25 Disember 2009
3) letak BANNER di side bar
4) senaraikan MedaiStore dalam BLOGLIST
5) jangan lupa LINK balik ke MedaiStore
6) tinggalkan jejak/komen supaya senang dijejaki

Hadiah:
~ 3 pemenang bertuah akan mendapat:
1 CD BAMBOO BABYTODD
1 CD COOLABABY
1 WETBAG
~ dan hadiah2 misteri...

***
Macammana nak wat STICKY MODE? Sila tengok Tutorial ye. (",)


~me think, me write~

Thursday, December 24, 2009

ouch! my back's hurts T____T

ng0meL by ummi 0 lagi tambah ng0meL Links
salam.


*google image*
Dah mention kat atas, gambar tu amek dari google image,ok. So it's definitely no my pic! haha..
 
Haduhs, lately sakit sangat belakang ni. Tatau camno nak xplain. Apa lagi kalau BF afiQ yang sesuka hati dia je nak position macammana *haa jangan tatau BF pun ada cara position yang betul, ok! N kalau jalan ke, kejap2 je boleh la. Duduk pun dah tak macam orang duduk dah. Tak leh nak stay dengan satu2 position tu lelame. Sakittt T___T!
 
Rasa nak kena urut dah ey.. hmm.. nantila esok2 aku tepon makcik Senah *nama betul Hasnah, ok wat appoinment. Sakit Do!




~me think, me write~

rugi kalau tak baca (^.~)

ng0meL by ummi 2 lagi tambah ng0meL Links
salam.

 huhu tak sempat.. tak sempat..

macam banyak no keje nak buat dalam masa sehari.
itu ini, gitu gini, nak tengok blog pun dah xsempat.

Tapi nak gak ada entry baru. Ahaks!
Ok.. nanti esok klik sini lagi, k. Insya Allah ada cite baru

***
kepada sape yang lom follow.. sila la.. hehe..



~me think, me write~

Wednesday, December 23, 2009

jom layanzzzz

ng0meL by ummi 0 lagi tambah ng0meL Links
salam. 

1st of all, Alhamdulillah afiQ son dah sihat- kembali aktif dan ceria as usual.

saja nak tepek lunch date aku ngan En Ahmad. Biaq P!


*pandangan dari dalam Kenny Rogers Jusco Equine Park*


*En Ahmad punya*


*Ceq~birthday mom~ punya*

Haha.. tu je. Pastu balik ofis masing2 wat keje cam biasa. Ekeke..

***
This year tanak request present. Apa yg ada enough dulu *even En Ahmad ada tanya nak belikan something.. huhuhu




~me think, me write~

Tuesday, December 22, 2009

kenapa tak update blog semalam???

ng0meL by ummi 0 lagi tambah ng0meL Links
salam.

huhu semalam tak sempat nak update apa2 cite pong. AfiQ son demam panas lagi T_______T.

*google image*

Sian afiQ semalam antara yang paling panas, ok. Melekat je afiQ dengan aku. Ngan ayah dia pun kalau aku dah tak tertahan nak 'shi-shi', nak semayang.. pas jap kat ayah dia. Makan aku pun En Ahmad suapkan. Dari petang time aku amek dia, sampai la ke pagi ni. Tido dia pun tak nyenyak asik tekezut2 je.. Sian AfiQ.. tapi Alhamdulillah pagi ni afiQ dah reda sikit. Hope sangat afiQ cepat baik ye. nak dia ceria2 macam selalu.. huhu T____T.

So memandangkan condition AfiQ yang cenggitu, maka tiadalah aku sempat menceritakan detik2 pertemuan antara aku dan En Ahmad tenghari semalam dalam lunch date kitorang on my Birthday.. huh! panjang nye.
Ngee~~

***
Ok2.. ni break jap time kijo. Sambung wat report balik. Huhu.. Baies...





~me think, me write~

Monday, December 21, 2009

Happy Birthday to ME

ng0meL by ummi 2 lagi tambah ng0meL Links
salam.
 
 Bersempena dengan Birthday aku harini, saja nak share..


Real birthdays are not annual affairs. 
Real birthdays are the days when we have a new birth

From birth to age eighteen, a girl needs good parents. 
From eighteen to thirty-five, she needs good looks. 
From thirty-five to fifty-five, she needs a good personality. 
From fifty-five on she needs good cash.

***
tengahari ni En Ahmad ajak g somewhere... *wink wink*







~me think, me write~

Sunday, December 20, 2009

Kakak's 1st Swimming Class

ng0meL by ummi 0 lagi tambah ng0meL Links
salam.

Ahad. Kakak's very 1st swimming class start harini at 9am. Semalam dah soping Swimsuit baru, swimcap & google Kakak. She looks very excited nak start g swimming pool balik after dah berbulan-bulan stop g swimming. Dulu g main2 air je. Tapi this time around a little bit serious, amek class, ok!

Class tu kat Swimming Pool Presint 6, Putrajaya. Dekat dengan PICC. Dulu rajin juge g sana main-main air.. itu dulu la.. dulu, ok.. dah lama sangat dah tak g situ. Tapi since En Ahmad dapat tau ada swimming lesson utk toddler kat situ, terus dia ajak g. Kakak memang hepi.


Jom layan aktiviti kami ber-4 kat sana...


Hehe.. ni still dalam kereta. Kakak mula2 ngantuk juge, malas nak layan kamera sangat. AfiQ son? huhuhu masih indah dibuai mimpi. *mimpi ke?.. ekekeke..


Hua hua hua. Kami ni of course bukan janji melayu, ok bila masuk bab anak2.. kata pukul 9, 8.58 kami dah tercongok. Semangat tak? 1st family yang datang. Kolam still sunyi sepi. AfiQ son? Uda bangun dia tapi ada skit mamai lagi..


Ok, mula2 sesi panaskan sejukkan badan, ok. Bagi badan rasa ok bila masuk air kolam yang sejuk tu. Eiiii sejukkkk! AfiQ son? Cerdas! Harusss... *perasan tak background belakang tu kolam lengang je?


Jeng jeng jengggg... cekgu suda mari.
*oops! sila abaikan pandangan belakang 'lurah' the instructor, ok! Eh, tak perasan? Alamak sekarang semua orang dah perasan.. hehe. Tapi En Ahmad kata muka dia ada sikit macam NEO dalan Tari Tirana.. errr. ada ka? rambut kot? dengan gaya sikit. Eh.. melalut sudaaa.
Ok2.. berbalik pada cite Kakak.. mula2 nampak Instructor tu je, Kakak dah start tarik muka, ok. Dia MEMANG TAK NAK BELAJAR. Huhuhu... Mula2 ayah bagi semangat.. Tapi Kakak terus je melalak! HUUAAAAA. Dah la ramai orang dah time tu! Then, mama pulak take turn. Konon2 lagi garang so that dia dengar cakap sikit. Tapi nampak gaya...
Haha.. ada perasan gambar last tu? MAMA YANG DOK JADI CEKGU *ke... student??? Siap wat 'blow bubble' sendiri.. Huaaaaaaa...


*Ok, pandangan dekat muka Instructor. Eh, tak. tak. gaya Kakak belajar swim..
Bila mama blah senyap2.. biar je Kakak dengan Instructor tu, ok pulak dia! Tapi tetap le ada SOB SOB tu kan.. n muka memang tak de ceria langsung! Sian Kakak, sejukkkk. Takpelah, janji dia nak belajar.


AfiQ sonot bukan main, ok. tapi nangis sikit sebab air ada masuk idung. huhuhu.. manje mama, ok. Kakak tu bila dah abis lessons, hepi je hehe.
Eh eh.. xtually masa tengah layan afiQ mandi mande, Jai & Abid ada sama. Jai member opis aku. Hubby dia bawa diorang bersantai mandi manda juga.. Best kan? En Ahmad, ada event baru nak bawak kitorang.. eh.. tak. tak. hehe.. En Ahmad baik juge, *wink wink slalu bawak kitorang soping..

So, 'till next week kita jumpa lagi d kolam renang itew, ok! (^.~)
***
Tapi post biasa hari2 ada laaa..





~me think, me write~

Friday, December 18, 2009

POUCH HP somel untuk supernova ku

ng0meL by ummi 2 lagi tambah ng0meL Links

salam.


Hari Khamis. En Ahmad, Kakak & afiQ jengok post box (hehe saja soh En Ahmad bawa anak2 jenjalan kat luar), ada la pos xpress for me!
*Kakak: Mama, ada barang lagi untuk Mama. Diorang hantar tadi.
Keh. Diorang sapa ntahla hehe. Takpe2, janji barang I sampai, ok! Baru semangat betambah kobar nak berkarya! (^.~)

Snap2 dulu..


Waaahhhhhh! Gile punya teruja! Berbunga2, ok!


~1st buttons yang aku order. Kredit tu bieha~


~Ni pula dari ButtonPlanet. Siap bagi compliments lagi. TQ so much!~

Both of them saaangat helpful ok memandangkan aku 1st time nak wat craft ni and tak pandai sangat oder itu ini.. Dan, dengan sepenuh hati and of course green light dari En Ahmad (sebab dia yang nak kena take over afiQ), aku berjaya siapkan juge 1 craft.

Tadaaa ~ (^.~)

~pouch somel untuk Supernova ku~


~and Kakak yang saaangat nak jadi model untuk support mama dia~

Hmm.. amacam? Simple je pun maklumla 1st time so idea tak banyak. Ni pun asik2 tanya En Ahmad, ok tak..ok tak. Hmm.. ada lagi barang2 yang di order belum sampai. Tak sabar rasa. Dah banyak idea lam kepala nak wat projek apa lepas ni (^.~)

***
minat oder? Sila komen or emel, ok (^.~)




~me think, me write~

i'm now addicted to felt craft

ng0meL by ummi 0 lagi tambah ng0meL Links

salam.



*go0gle image*

Dah lama sangat dah dok usha craft ni, sekarang baru nak start berjinak2. Rupanya.. dah ramai banget orang kat Malaysia ni dah pandai n siap berbisness dengan felt ni.
Yang penting tools dia saangat simple and senang nak dapat, n nak wat dia pun tak makan masa and quite enjoyable. But of course the most important things yang kena ada is minat and a little bit skills of sewing kan.


*go0gle image*


Geram sangat tengok benda2 somel ni apa lagi sekarang ni Kakak dah makin suke nak nampak somel2 n suke sepit2 rambut la, hairband la. Aku pulak memang suke benda2 kecik gantung2 cam keychain. Haduhs.. even nak copy paste gambar kat go0gle image nak tepek kat sini je pun aku dah rambang mata! Tengok je la collection hairclips kat atas tu... SomeL!



Hehe..tapi as u ols know la kat n3 aku b4 this, aku ada tepek aku punya 1st handmade hairclips yang aku sew sendiri dari kain felt tu! Bagi kredit sikit pada Cik Kerm and T.I.C.A Craftshoppe.. (^.~)


Sekarang aku punya tools dah bertambah hehe. Rajin aku soping online, ok. So, tadi aku wat lagi 1 craft. Tak sempat tepek sebab nak urus afiQ son tu.. nanti esok2 aku tepek k. Tak sabar sebenarnya.. tapi ku tahan juge, Jebat! hehe

***
Hehe untung2 ada yang berminat, ke? Keh3.. boleh la start bisness sikit2. (^.~)




~me think, me write~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog