Friday, April 17, 2009

huhu xde masa

ng0meL by ummi 0 lagi tambah ng0meL Links
Alamak. banyak benda nak cite nih tapi aku betul2 xde time.

Kat opis, dah sah2 tak terkejar nak settlekan all the reports yang terbengkalai since cuti bersalin aritu n yang tunggu dateline pun dalam waiting list! huhuhu...

Kat umah pula.. si afiQ nak berkepit je.. manja betul! yang kakak pun kadang2 nak attention gaks. Tu tak termasuk keje umah nak tiap2 hari perlu dibereskan..

Ni pun curi2 time bila si ayah tak busy sangat dengan kerja dia.

Thanx suami yang memahami...
.

Saturday, April 11, 2009

As Promised

ng0meL by ummi 1 lagi tambah ng0meL Links
Jeng jeng jeng...

Ya la, as promised... aku nak cite perkembangan anak2 ku terchenta sehingga hari ni. (Fuh... cam larat)

Harini, my baby boy dah 88 days old. Next wik, masuk 3 bulan umo dia.. kejap je kan masa berlalu. Last check up last month berat dia dah 4.91 kg, naik ala2 2 kali ganda dah berat dia masa lahir dulu. Hopefully next wik check up naik lagi sekilo kan.

Dulu afiQ sangat kecil n kurus masa lahir.. pegang dia cam xde isi langsung! Kulit n tulang jek. Sekarang.. Alhamdulillah, berkat susu aku, berjaya juga dia bulat cam kakak dia dulu.

Sufiyyah 2 bulan lebih (kanan)
AfiQ 2 bulan lebih (bawah)
Ada persamaan tak dua budak bulat nih? I tink paling ketara lips kot? then kening.
Bulu mata? jangan tak ingat afiQ punya panjang gile sampai ayah dia dok geram nak trim jek.
Sufiyyah pun panjang gak tapi bulu mata dia lentik, so tak perasan sangat kepanjangan dia.
Si afiQ nih, mana2 jalan je orang tegur bulu mata dia. heheh.. cam mama dia gaks!
Sekarang nih nak cite afiQ..
-Rambut dia so far kelihatan akan kerinting. Hopefully tak la sekerinting macam ayah eh.. cukup macam Rio Riefan a.k.a. Pak Dewa je.
-Dimple, jangan jeles.. kakak ada 1, dia ada 2!
-Mata bulat ngalahkan kakak dulu. Xpecially time konon2 nak terangkan someting.
-Mulut.. uh! cot cet tak ingat... so far dah pandai sebut huruf "O", siap dengan muncung2 nya sekali. Senyuman, paling menawan ever!
-Hobi, tengok Barney with mama, ayah n kakak menari2 depan dia. Ala2 dia pengarah la... mulut cot cet bercerita.. kalau nak upload video kat sini.. perghh! Tapi ayah tak kasi...
-Kegemaran.. susu mama, of course! Bila berjumpa.. melekat sampai mama xsempat nak kemas rumah! (haha alasan...)
Kakak pula..
-Rambut.. ish, semua kawan2 mama yang jumpa akan tegur "eh, nape rambut dia cam tu?" huhu.. ayah sedih, ekeke. Kerinting tak ingat. Seb baik maintain comel!
-Mulut makin laju. Ada peluang je.. pot pet macam astro pun ada. Ada je trick dia bila bercakap.
- Hobi, tengok CD Barney n UTube Upin Ipin. Haduh.. dah la TV pasang Barney je keje, Laptop pun dia punya gaks! Tapi ok lah.. sekarang dia dah pandai menari, tak yah p klas. Sampai mama n ayah pun dah hafal lagu n step!
- Kegemaran.. gula2 n lolipop! Huh, nyesal betol introduce kat dia benda alah tu... asyik mintak je. Seb baik makan nasik n mee tiaw ok2.. kalau xnak terus.. huhu.. dah tak bulat anak mama.
-Lain2.. sayang mama, sayang ayah n saaaayang adik afiQ!
Hmm.. miss kakak pulak. Arini ikut ayah ngan Cik Ida balik JB. Mama n afiQ tak ikut.. Hope malam ni mama tak sedih sangat sebab dah ada afiQ, kan.. n hope gak ayah leh jaga kakak dengan baik. Insya-Allah..
.

Friday, April 10, 2009

it’s just 15minutes ago but i already miss her.. huhu

ng0meL by ummi 0 lagi tambah ng0meL Links
Wahhh.. panjang gile tajuk entry aku kali ni. but is it telah menjelaskan semua? ekeke… of course not.. kalau tak aku xterus type kat sini, biar letak tajuk je ehehe.

Wiken ni xtually Eri ajak kitorang satu family balik JB. Beside dah lama sangat tak balik JB (since raya aritu i tink), nak juga uruskan sikit sebanyak kenduri DekD nanti. Yelah, kitorang yang sulung ni tak jengok2 pun perkembangan kenduri adik huhu.. tak patut langsung!


Tapi aku ingat biar Eri je balik dulu, aku n anak2 tak payah balik lagi sebab nanti nak balik lagi ujung bulan depan je.. nak bajet..huhu.


So pagi ni patutnya pagi2 lagi Eri dah kua time si anak manjanya yang dah paham erti ‘nak ikut’ tu tak bangun lagi. Sekali… gitu gini, sampai budak tu dah bangun pun.. (huhu) Eri tak gerak2..


Dan akhirnya bermula la episod menyedihkan antara ayah dan anaknya.. Aku? Aku ni kalau ada si kecik afiQ bersama, mana dia nak dok diam2 kat orang len.. melekat je ngan aku!


Sedihla kakak yang dah syak akan ditinggalkan tatkala ayah bersiap bagai disamping Cik Ida yang dah siap2 tunggu lam kete.. hehe. Nak tak nak, umpan la dgn lolipop.. huh! tak jalan… melekat dia kat ayah dia samppai si ayah pun menyuarakan rasa tak sampai hatinya..


At last, pujuk2, nak dia g mandi konon2 nak siap2 la n time tu ayah bergegas gerak je. Tapi rupanya Eri memang tak sampai hati.. so, nak tak nak, aku izinkan la Sufiyyah ikut sama. Hepi sakan dia.. n aku pula yang sedih especially dia hug aku n tanya aku nak g mana (sebab aku cakap aku tak ikut dia n ayah..). Yelah, mana pernah aku tido without dia except 1 hari masa afiQ warded caused of jaundise aritu.. sedih je..


Tapi yelah, i tink ok juga untuk kebaikan dia.. Nanti2 ntah bila2 kalau aku mmg kena tinggalkan dia, dia dh ok sikit n Eri pun tau mcammana nak handle dia.

N.. there goes my entry kali ni.. huhu i missed her..

.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog