Monday, December 7, 2009

Tutorial Sticky Mode

ng0meL by ummi
salam.

Maybe ramai yang dah tau camno nak wat STICKY MODE nih.
Tapi aku sure ada juge yang dok garu2 kepala, kan?

Apa tu STICKY MODE?

Haa.. ni kalau korang nak tepek satu2 entry tu for more than 1 day atau sampai satu tarikh yang korang nak la.
eg. Aku tengah join MedaiStore LUCKY DRAW yang nakkan
*STICKY MODE ni sampai 25 dec 2009.

1) Mula2 wat n3 tu macam biasa
2) Publishkan macam biasa juge
3) Then g balik kat Dashboard-Posting-Edit Post
4) Buka balik post/n3 tadi, klik kat Post Options
5) Ada nampak Post date and time kat sebelah kanan?


6) Tukar tarikh dan masa ikut lama mana yang korang nak.
7) Publish lagi skali.
8) Siap pun..

***
So now dah leh join banyak lagi contest/giveaway/luckydraw yang nakkan STICKY MODE, ok (",)

~me think, me write~

4 lagi tambah ng0meL:

ibunafis on December 07, 2009 said...

hehe..lama dah nk tanye psl nih..mmg ader yg lum tau pebende sticky mode tu,trmsuk sy..tp now i know,tq shuhada!!

shuhada on December 07, 2009 said...

ibu nafis~
hehe ni kira bonus la kan?
sy suka2 je ni wat tutorial, harap dapat bantu kengkawan

aiSyah on December 24, 2009 said...

oh cm2 upenye..
xtw lak..haha

slm ziarah :)

siti nurkhijah on December 30, 2009 said...

la... senang ja..
dah penah tengok tp x godek2 abis2..

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog