Thursday, December 31, 2009

✿ Tutorial Entry Blog di FesBuk korang

ng0meL by ummi
salam .

Hi all.. sekali lagi atas permintaan Cik Siti kita (Cik ke? ekeke).. Dia tanya guano nak link kan entry blog dia ke FB. Haa.. ramai yang nak tau, kan? kan?

Sebenarnya aku pun aritu jumpa by accident. Tapi bila dah stadi2, jumpa juge dengan cara yang betul.. hehe. Just ikut step2 ni, ok.*Korang boleh linkkan dengan wat NetworkedBlogs.

1) Login FB memasing

2) G kat Applications ~ sebelah kiri, bawah skali *sila refer gambar, ok


3) Klik Applications - Browse more applications
    Kat search applications, type Networkedblogs (1). Dah keluar, klik kat NetworkedBlogs tu (2).



4) Dah masuk page NetworkedBlogs, Klik la kat Register a New Blog. Isi borang bagai, klik Next.

5) Haa.. pastu confirm apa yang korang tulis kat blog korang, akan appear kat Wall FB korang. Cuma mungkin amek masa sikit la nak appear, dia tak immediate tau.

Haaa amacam? senang tak? Dah tu, tolong la ringankan jari anda untuk klik follow ente punya networkedblogs, ye.. Trimas..(^.~)

***
Nuff I dah bertambah. Rerajin la jengok blog I, klik klik, ok.. then bgtau la kat shotbox or comment. nanti I g klik klik balik, k! Tenkiu (^.~)






~me think, me write~

3 lagi tambah ng0meL:

farsya liana on December 31, 2009 said...

trimas sis..da wt da..n da follow sis da..hohoh..tnx manyok2 keyh..?

missiesya on December 31, 2009 said...

tima ksih untuk informtion berguna tu..

siti nurkhijah on January 05, 2010 said...

dah buat dah... nnt bila post n3 terus ada lam fesbuk la? tak yak buat pa dah?

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog