Sunday, December 20, 2009

Kakak's 1st Swimming Class

ng0meL by ummi
salam.

Ahad. Kakak's very 1st swimming class start harini at 9am. Semalam dah soping Swimsuit baru, swimcap & google Kakak. She looks very excited nak start g swimming pool balik after dah berbulan-bulan stop g swimming. Dulu g main2 air je. Tapi this time around a little bit serious, amek class, ok!

Class tu kat Swimming Pool Presint 6, Putrajaya. Dekat dengan PICC. Dulu rajin juge g sana main-main air.. itu dulu la.. dulu, ok.. dah lama sangat dah tak g situ. Tapi since En Ahmad dapat tau ada swimming lesson utk toddler kat situ, terus dia ajak g. Kakak memang hepi.


Jom layan aktiviti kami ber-4 kat sana...


Hehe.. ni still dalam kereta. Kakak mula2 ngantuk juge, malas nak layan kamera sangat. AfiQ son? huhuhu masih indah dibuai mimpi. *mimpi ke?.. ekekeke..


Hua hua hua. Kami ni of course bukan janji melayu, ok bila masuk bab anak2.. kata pukul 9, 8.58 kami dah tercongok. Semangat tak? 1st family yang datang. Kolam still sunyi sepi. AfiQ son? Uda bangun dia tapi ada skit mamai lagi..


Ok, mula2 sesi panaskan sejukkan badan, ok. Bagi badan rasa ok bila masuk air kolam yang sejuk tu. Eiiii sejukkkk! AfiQ son? Cerdas! Harusss... *perasan tak background belakang tu kolam lengang je?


Jeng jeng jengggg... cekgu suda mari.
*oops! sila abaikan pandangan belakang 'lurah' the instructor, ok! Eh, tak perasan? Alamak sekarang semua orang dah perasan.. hehe. Tapi En Ahmad kata muka dia ada sikit macam NEO dalan Tari Tirana.. errr. ada ka? rambut kot? dengan gaya sikit. Eh.. melalut sudaaa.
Ok2.. berbalik pada cite Kakak.. mula2 nampak Instructor tu je, Kakak dah start tarik muka, ok. Dia MEMANG TAK NAK BELAJAR. Huhuhu... Mula2 ayah bagi semangat.. Tapi Kakak terus je melalak! HUUAAAAA. Dah la ramai orang dah time tu! Then, mama pulak take turn. Konon2 lagi garang so that dia dengar cakap sikit. Tapi nampak gaya...
Haha.. ada perasan gambar last tu? MAMA YANG DOK JADI CEKGU *ke... student??? Siap wat 'blow bubble' sendiri.. Huaaaaaaa...


*Ok, pandangan dekat muka Instructor. Eh, tak. tak. gaya Kakak belajar swim..
Bila mama blah senyap2.. biar je Kakak dengan Instructor tu, ok pulak dia! Tapi tetap le ada SOB SOB tu kan.. n muka memang tak de ceria langsung! Sian Kakak, sejukkkk. Takpelah, janji dia nak belajar.


AfiQ sonot bukan main, ok. tapi nangis sikit sebab air ada masuk idung. huhuhu.. manje mama, ok. Kakak tu bila dah abis lessons, hepi je hehe.
Eh eh.. xtually masa tengah layan afiQ mandi mande, Jai & Abid ada sama. Jai member opis aku. Hubby dia bawa diorang bersantai mandi manda juga.. Best kan? En Ahmad, ada event baru nak bawak kitorang.. eh.. tak. tak. hehe.. En Ahmad baik juge, *wink wink slalu bawak kitorang soping..

So, 'till next week kita jumpa lagi d kolam renang itew, ok! (^.~)
***
Tapi post biasa hari2 ada laaa..





~me think, me write~

0 lagi tambah ng0meL:

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog