Wednesday, December 2, 2009

I've been Tagged! (photos from Fyeeqaa) Part II

ng0meL by ummi
salam.

Hye all. As promised, this time aku tepek pics penghuni Zoo Singapore yang sempat Anak sedara En Ahmad snap2.

~atas kiri: monkey apa tah, aku lupa nama dia. Yang ni dok bertenggek kat pintu masuk Zoo sambil makan2, tak kisah kat orang pun even jarak antara dia n manusia quite dekat. Nice!
~atas kanan: budak2 Orang Utan 3 eko ni tengah time nak jumpa2 orang ni sebab tu beraatur je hehe. Ada kat Restoran Ah Meng
~bawah kiri: Tapir. Puas cari mana dia, rupanya dok menyelam lam kolam dia. Lucky nak juge dia jengah tunjuk muke (or kebetulan nak amek nafas, hehe)
~bawah kanan: Haa.. ni nama dia 'babirusa'. Aku ingat, coz cam lain je kan. tapi tengok rupe pun orang tau spesis babi. Kui3. Sian, taring tanduk da patah 1.


~atas kiri: spesis bangau tapi spesel sikit. Nak kenal jantina tengok mata (kikiki, tapi aku tak ingat pula). Memang surprise ciptaan Allah.
~atas kanan: White Tiger. Mula ingat dah tak jumpa dah rimau ni sebab asik jumpa spesis monyet je.. Lucky kakak sempat tengok b4 dia tertido terus!
~bawah kiri: buaya, of course! Besar dia, masya-Allah! risau je kalau jatuh masuk dalam kolam dia sebab betul2 bawah jambatan tempat kita lalu.
bawah kanan: Ni otter or memerang. Cumil. Time kitorang melawat dia, happy je tunjuk skill swimming (ke tu memang kerje dia? keh3)

Ok, nak ikutkan baaaanyak lagi heiwan kat dalam Zoo tu tapi seriously kitorang banyak juge tak sempat tengok.

Besar, ok Zoo tu! Disamping kitorang asik terpusing2 je kat area monkey huhuhu.. and terkandas kat tempat baboons time tiba2 hujan turun dengan lebatnya! Tapi puas hati juge dapat tengok and yang penting kakak dapat tengok semua2 tu dari jarak yang saaaangat dekat.

Ok ni antara pics lain yang aku amek dari FB Fyeeqaa:
~atas kiri: Fyeeqaa and Ika (niece and my SIL)
~atas kanan: time tunggu bas kat Woodlands
~bawah kiri: Rombongan Cik Linda (baju merah) nak naik bot
~bawah kanan: snap2 kakak nak soh angkat juge2(ngantuk) time aku dokong adik yang tengah tido. Haduhs.. anak2...

~atas kiri: antara tarikan best, KidsZone! sayang kakak dah tido kalau tak, heaven masuk dalam tu!
~atas kanan: rupa paras bot, capture from atas bot yang kitorang naik, hehe
~bawah kiri: Ben&Jerry's .Aku la ni, penat pusing dari pukul 2 - 6ptg, lapar banget! Singgah makan ice-cream yum! kat sini.
~bawah kanan: aish... ni gambar budak2 kat umah aku lar.. saje tepek penuhkan ruang.

Last but not least, gambar candid afiQ atas Maclaren... suke sangat dia, n very sporting, ok! Time ni dah nak balik pun, baru bangun..

***

So, I tink... enough pasal Singapore xpecially Zoo dia la kan.. bukan nak agungkan negara orang, tapi seriously much3 better than Malaysia punya, ok!


~me think, me write~

1 lagi tambah ng0meL:

fazemy on December 02, 2009 said...

Huhu...tapi rasanya kat zoo msia takde babirusa tu. cool. haha

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog