Monday, December 28, 2009

Bila anda sakit gg, apa anda buat eyy??

ng0meL by ummi
salam.

Tadi g dentist. Sakit gigi suda mari..Sakit wooo kalau sakit gg.. u ols pernah? Ni agaknya semalam makan ice-cream la ni... time ujan2 lak tu.. huhuhu. Dulu lagi teruk kalau aku sakit gg. Nangis2 je dekat bahu or chest boyfriend En Ahmad. Sekarang dah boleh kontrol sikit.. maybe dah biasa kot. Tapi bila sesekali sakit tu datang.. pergh! mau dikunyah2 sendiri gg tu sampai hancuss, ok! Tekanan je.


G check tadi time tak sakit. Dentist tu tanya pun tatau jawab yang mana satu. Sudahnya balik je la dulu lagipun cam xde mood nak wat apa2 kat gg arini. Hehe boleh kan gitu? Harus la boleh.. dentist tu aku dah biasa pigi. N yang penting, dentist tu kat klinik private, ok. Kalau gomen, mati aku berani nak cakap nantilah doc, esok2 saya datang lagi boleh tak? Hahaha.. doc gomen garang, ok!

Teringat dulu masa sekolah rendah, kan ada bilik dentist.. Err ada sekolah yang takde ke? Kesian. Sayang.. Hmm ada sekali tu, cekgu soh bawak kole (mug plastik), berus gigi and ubat gigi skali g sekolah. Ala cam cite upin ipin tu..dentist nak check gg la tu.Tapi aku lupe! bawak Haha.. yang lawaknya ada sorang kawan aku tu siap offer berus gg dia bagi aku sebab takut aku kena marah dengan nurse tu. Diulang, dengan nurse, ok.. bukannya dentist tu sendiri! Memang teruk pun kena.. Denda gosok pakai jari sendiri. Tu ok lagi, siap dicubitnya pipi aku yang halus mulus tulus ni! Sadis sungguh time tu! Menitik juge la air mata aku...

Dentist tu baik je..nurse tu yang garang lebey. Since kejadian tu.. tanak aku g dentist gomen lagi, (even mak ayah aku keje gomen, even En Ahmad keje gomen, even aku sendiri keje gomen,!) Tanak....tatau apsal aku cam banned sangat, malu kot eyy? Tapi.. masa wat checkup nak keje gomen kena juge aku g dentist gomen! Last la time tu. (^.~)

Haha.. tu lah, bila sakit gg, aku g dentist. Bila g dentist, teringat kisah silam aku tu.. Ngeri jek. Nasib baik dentist aku sekarang ni saaaaaangat baik, ok! Dah banyak treatment aku wat ngan dia  since 2005. Antaranya wat rawatan akar yang amek duit aku banyak gak la kan.. hehehe.. takpe, untuk kesejahteraan sepanjang zaman.. Ecehhh.

Hope gg aku ni boleh bertahan lagi sampai esok ke lusa ke (malas nak g lagi).. tanak makan ice-cream dulu.. huhuhu...

***
Nuff I slalu bangun Subuh tau. So dah bangun Subuh, rerajin la jengok blog I, klik klik, ok.. then bgtau la kat shotbox or comment box! Tenkiu (^.~)




~me think, me write~

1 lagi tambah ng0meL:

TARANTULAH on December 29, 2009 said...

telan panadol.. cari ubat sakit gigi (ubat gaham) n tido..

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog