Thursday, November 19, 2009

Tuto cursor s0meL

ng0meL by ummi
salam.

Memandangkan aku rasa ianya satu kes0meLan, maka aku nak wat cite kat sini camno nak buat cursor s0meL2 terbang2 bagai macam aku punya nih.

Sonang jek.. Follow step2 ni, ok.

1. Mulo2, kena download SPARKLING CURSOR ni dulu. Klik kotak biru tu. Ikut arahan dia. Bila dah keluar dialog box, klik: Open With-browse-notepad-ok. Ingat, jangan save tapi Open With.

2. Then, g kat Dashboard-Layout-Edit HTML. Utk senang pencarian, Tekan Ctrl+F. Taip <head>

3. Dah jumpa, paste kod yang kat notepad tadi di atas <head> .

4. Kalau nak, boleh preview dulu. Then, Save Template. Done!

Note:
Kalau nak tukar kaler, leh cari kod kat SINI.

5. G balik kat Dashboard-Layout-Edit HTML. Ctrl+F dan cari

var colour="red";

contoh nak tukar kepada purple
var colour="#B404AE";

6. Jangan lupa Save Template!

Jadik tak? Harus jadik, ok.


~me think, me write~

4 lagi tambah ng0meL:

Dak Wan on November 19, 2009 said...

Sure ramai cursor yg comel2 pasni kan? :D

shuhada on November 19, 2009 said...

.dak wan:
~eheheh.. Insya-Allah..

.ijah:
~bila klik kat SPARKLING CURSOR tu, terus masuk website dia.
~then klik dwnld. Tunggu a few saat, klik kat situ.
~akan keluar box suruh save. JANGAN SAVE! Klik OPEN WITH
~Klik BROWSE. Pilih NOTEPAD. Otomatik akan save kod kat notepad.
~ikut balik arahan 2 dan seterusnya.
~sure jadik, ikut step betul2.
~Gud LUCK!

zalifah mahmod on April 27, 2011 said...

love it....thanks sis

sis shuhada on May 11, 2011 said...

@zalifah: welcome dear (",)

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog