Monday, November 16, 2009

penat, tapi berbaloi baloi!

ng0meL by ummi
salam.

Alhamdulillah tengok semalam kakak dah ok jalannya. Susun langkah dia pun makin kemas even ada la sikit2 lari2 lagi. Hmm kena sabar sikit lagi, kan.

Maybe betul kata abang yang urut kakak tu kot, patutnya awal2 masa lepas je bukak semen kaki dia tu, kitorang terus bawa urut so that leh longgarkan urat2 yang tegang. Hmm.. kesian kakak.

Sabtu pagi semua orang bangun awal n mandi awal including si AfiQ son, hehe. Sebab nak g urut kaki kakak la dengan sorang abang ni kat Jalan Duta. Kawan En Ahmad yang rekomen, katanya memang bagus abang ni, even ramai pegawai besar2 Gomen pun p kat dia.

Yang surprisenya, kakak langsung tak nangis or merungut time di urut. Cuma kadang2 dia cakap nak betulkan duduk dia, dia kata lengoh, dia nak baring kat aku orEn Ahmad. Kami bagi FULL support kat dia, even adik AfiQ son pun!

Settle mengurut, kakak cuba2 jalan sikit and nampak dia macam takut2 lagi. Tapi dia cuba juge.

Then lepas tu dah alang2 kat Jalan Duta tu, kitorang terus g kat Acu kat Tanjung Malim. Acu dah abes final exam and nak nganto barang2 balik Kedah and ada juge nak tumpang letak kat umah aku. Next sem Acu jadi cekgu praktikal kat KL. Hepi la budak2 tu jumpa Acu. Tambah hepi si kakak la, dapat tengok ketapi dekat2 coz kebetulan barang2 yang nak anto balik kedah, Acu hantar pakai ketapi. Kakak pun praktis jalan sama.. OK... Then sebelum balik, spend time makan kat KFC dengan view facing landasan ketapi..

Balik dari Tnjung Malim, dah petang pun. Rehat2, dapat pula col dari Paman En Ahmad jemput g umah dia ada wat makan2 sikit sebab next week kenduri kawin anak Paman si Hidayah. Kakak memang tunggu sangat la nak g umah Mbah Sir dia tu sebab kat sana ada banyak kawan nak main2. Bukan main hepi dia and even adik afiQ pun.. kakak siap berlari sana sini! Kami pulak yang risau..

Malam tu biar je budak2 tu main puas2. Balik, sampai umah lam pukul 11 lebih, semua orang dah penat. Tapi.. hepi...

Ahad pula, 4 beranak terlajak tido. Tapi cam biasa la si AfiQ son yang kejut kami semua bangun dengan muka ceria dia. Then, dapat msg dari Acik kata diorang nak datang putrajaya pagi tu. Haduhs.. kelam kabut juge..

em.. sambung next n3 boleh? hehe.. layan..



~me think, me write~

0 lagi tambah ng0meL:

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog