Monday, November 16, 2009

penat, tapi berbaloi-baloi part II

ng0meL by ummi
salam.

eh.. eh.. g la baca part I dulu ye...

Ahad pula, 4 beranak terlajak tido. Tapi cam biasa la si AfiQ son yang kejut kami semua bangun dengan muka ceria dia. Then, dapat msg dari Acik kata diorang nak datang putrajaya pagi tu. Haduhs.. kelam kabut juge..

Actually memang dah janji dengan Acik, dah lama sangat tak jumpa Acik since Raya haritu.. rindu bangett nih. Kebetulan dok msg2 kat FB kata rindu bagai, Acik dapat chance datang Putrajaya dengan rombongan sekolah (Acik keje kat Jabatan Pendidikan Negeri Perlis). Kitorang pun seboleh mungkin nak juge jumpa Acik.

Siap gitu2.. janji jumpa Acik kat Dataran Putrajaya. Pusing2, diorang nak g Masjid Besi.. so En Ahmad yang saaangat sporting (dan saaangat disukai ramai) itu willing to jadik tour guide kepada 2 bijik bas rombongan dari Perlis nak tunjukkan Masjid Besi!

Pergh.! aku pun tak pernah sampai situ, lalu je. Memang best la tengok view kat situ and tatau la setenang, sekhusyuk mana orang yang first time g sembahyang kat situ. ekeke... Santekk wa cakap lu.. Anak2 aku? hm.. kakak berlari2, afiQ merangkak laju gile kejar kakak dia.
Masjid tu serious open air and sangat santek!

Dari Masjid Besi, kitorang patah balik ke Dataran Putra coz diorang cakap nak makan kat situ. Tapi rupanya SouQ tu tutup pula untuk renovation. Kesian pula diorang cam xde idea nak g makan kat mana. And as usual, my hero pun bagi cadangan.. Bawa diorang makan kat Taman Warisan Pertanian. Hmm.. GuD idea! Diorang pun tak biasa kat situ..

So, sekali lagi En Ahmad jadi tourist guide tak bergaji ekeke.. Dalam kereta, kakak pun dah penat, AfiQ son pun dah tertido so kitorang amek keputusan untuk just tinggalkan the rombongan kat situ and balik lunch kat umah je.

Puas hati bila tanya Acik, dia cakap budak2 tu so happy makan kat situ. Kebetulan pula ada aktiviti yang Perbadanan Putrajaya anjurkan.. dapat diorang tengok persembahan kebudayaan kat situ! Hmm.. berbaloi2 kan?

p/s: proud of kakak yang sangat strong
proud of En Ahmad yang saaangat sporting and happening
proud of AfiQ son yang juga sporting and tak meragam pun
so happy dapat spend time dengan both my lil sisters


~me think, me write~

0 lagi tambah ng0meL:

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog