Monday, November 30, 2009

Nak tengok Zoo Singapore?

ng0meL by ummi
salam.

Seperti digembar gemburkan sebelum ni, dengan adanya passport Mr afiQ son, harusla kitorang lancarkan juga plan jalan2 ke Singapore.

Berbaloi ok, wat passport RM150 for 5 years utk baby cam afiQ and bawa kuar g jenjalan. Tapi kalau memang xde plan nak g jenjalan.. rugi la sapa yang wat passport tu, hehe.

~Tengok arr muka afiQ yang ceria ni, berbaloi kan?~

Mula2 singgah g umah Bibik (Adik Perempuan arwah Ayah Mertua).

Linda (anak Bibik) n anak2 dia dah tunggu. Makan2 alas perut, jalan ke Bus Stand kat bawah blok coz naik bas cam happening sikit plus kalau bawa kete, renyah.. kena bawa 2 and parking lagi..

~Tunggu bas~

Afiq tak tahan ngantuk, tido je. Kakak Sabar lagi sebab upah mentos.

Tunggu punya tunggu rupanya Saturday bas tatak.. huhuhu.. seb baik Taxi senang dapat, terus amek 2 cab.

Sampai Zoo, Kakak dah ngadu penat. Kitorang rent stroller Mac Larren dengan harga $Dollar 9. Berbaloi la daripada nak ngangkut, dia pun selesa sikit.

Masuk.. teruja juge sebab nampak seko monkey tengah makan and dia tak dok lam kandang, ok. Free je nak bergayut ke, nak makan ke, nak main ke hapa.

Best2.

Kakak pun hepi.

~Kakak pula dah stat ngantuk~

Kitorang amek package Naik bot 1 trip and naik tramp unlimited. Harga tiket $25! Pergh.. agak mahai, tapi bila compare dengan tempat lain kat Malaysia, ok kot...

~Duduk je, afiQ bangun. Usik2 kakak, kakak ceria balik~

Then jalan2.. tengok itu ini..


~Ni kat Restoran Ah Meng. Sempena nama sekor Orang Utan kat situ. Tapi Ah Meng dah meninggal~

~Ni sebenarnya dah kat pintu exit~

Dipendekkan cite, haha.. dua2 budak suda tito...Penat, tapi berbaloi.

Balik JB malam tu juge. Sampai umah, semua terdampar. Esoknya g kenduri kat Pontian pule.. haduhs...

p/s: n3 simple coz cakit perut + demam + lengoh2 badan.. nak tito...


~me think, me write~

0 lagi tambah ng0meL:

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog