Friday, November 20, 2009

macam ni punya orang pun ada ka?

ng0meL by ummi
salam

Acu (adik aku yang bongsu) dah settle stadi dia kat UPSI. Tapi sebelum tu Sem depan dia kena jadi cekgu praktikal utk settlekan stadi dia sebelum rasmi jadi Cekgu Fizik. Chaiyok! chaiyok!

Acu nanti jadi cekgu praktikal kat Sek Men Raja Ali. Sekolah tu kat Jalan Ipoh. Jalan Ipoh tu panjang.. zoom lagi.. search kat g00gle.. kat area Kampung Batu - dah dekat ngan Kepong dah nun. Huih.. quite jauh juge la dari Putrajaya ni. Tapi xpe.. kejap je pon dia dok situ, 1 sem = 5 bulan.

Selasa aritu kebetulan En Ahmad pun cuti sebab check-up kaki kakak, kitorang; Aku, En Ahmad, Kakak, Acu and Mak g round2 cari Sekolah tu and sekali carik umah untuk sewa untuk Acu and kengkawan dia nak duduk nanti memandangkan sekolah of course tak sediakan tempat tinggal kan.

Rupanya sekolah tu betul2 di tengah2 kawasan perumahan. Tapi mostly rumah2 tu berpenghuni and cam susah jek nak dapatkan umah sewa. Bila ditanya-tanya, kalau umah teres, sewa dia dalam RM1,000! Kalau apartment pun cikai2 dapat dalam RM700 ke. Tu pun susah juge sebab budak2 ni nak dok dalam 5 months je..

So, haritu kitorang balik dengan a few numbers untuk di-col tanya umah sewa.

Kesian juge tengok Acu risau je sebab tak dapat umah lagi. Lepas ni Acu nak terus balik Kedah, nak lelama kat sini pun bukan hari2 boleh g balik tempat tu nak cari2 umah.

Dipendekkan cerita
, one of kawan Acu dapat umah untuk disewa. Kebetulan clerk sekolah juge. Alhamdulillah.. cuma rumah tu agak jauh dari sekolah tu n kena fikirkan transport juge. Transport budak2 tu nanti of course la bas, kan.

Tapi yang aku nak cite kat sini.. diorang akan dok umah tu dalam pertengahan Januari tahun depan which is 2 months lagi. Tapi si akak tu siap minta deposit sewa rumah harini jugak! Alasan dia ramai student nak sewa umah, jadi kena booking awal2 la.

Bengang juge aku sebab manala budak2 student ni ada duit la-la ni jugak. Lagi, kot ye pun, tunggula cukup bulan ke kan.. Bukanla kami tak leh bayar, tapi pertimbang la sikit kan. Huhu.. aku syak akak tu pun xdok duit, jadi dh ada rezeki, tu yang dia minta jam2 tu jugak, kan. hehe ('',).

Tapi xpela, nak wat camno.. nak tunggu2 lagi, takut orang kata yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran pulak, kan. Bayar je la..

So, sekarang budak2 tu pun hepi..


~me think, me write~

4 lagi tambah ng0meL:

ummi maisarah on November 21, 2009 said...

tu la kan...pity me..
sebaik ada org tu tlg dahulukan deposit..hehehe..
thanx sis..(^_~)

shuhada on November 21, 2009 said...

~acu
.tu la, kan..
.hala.. kira i belanja u, oket?
.upah tolong jaga budak2.. kikiki (",)

siti nurkhijah on November 25, 2009 said...

cikgu fizik tu... huyoooo...

siti nurkhijah on November 25, 2009 said...

rasanya cam penah p kolah tu...
kena exam BITK kot yang x lulus spai la ni..

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog