Thursday, November 5, 2009

crazyness, madness or -aholic/-oholic?

ng0meL by ummi
salam

Tak paham tajuk n3? jom baca..

Bila aku search kat google.. aku dapat yang ni..

Whats the difference between crazy n mad???

1. Crazyness is Temporary while madness is Permanently

2. Crazy is a temporary form of madness

3. Crazy showing indifference to a particular thing for a moment.mad for all times

4. Crazyness transforms into madness over time

Bila aku search ...holic

In contemporary modern English "-holic" is a suffix that can be added to a subject to denote an addiction to it. The term is derived from alcoholism, one of the first addictions to be widely identified both medically and socially.

Derived terms

Dok pikir2, aku ni jatuh terjebak dalam kategori yang mana satu eh?

Hmmm... gini ceritanya, aku ni sukeee sangat nak beli buku kat Kakak. Aku rasa aku dah gila beli buku kat dia nih. Last week, aku g MPH.. belek2, aku grab yang ni..

~5 minute fairy tales, ada 10 short story kat dalam n seswai wat bedtime storybook~

This week pula time makan2 kat fud court P9 ngan Kakak, ada sorang budak pompuan sengeh2 datang tunjuk aku buku. Ada la 2,3 tajuk.. jadi aku grab yang ni..

~kamus 5 bahasa. yang pertama di Malaysia. ada Bahasa Malaysia, English, Arab, Mandarin and Tamil~

Aku grab sebab dia ada tulisan, gambar n spelling utk senang kita nak pronounce word selain english n malay tu. Means, aku pong leh blaja sama.. Price dia pun not bad.. RM12!
Minat, leh contact aku kat adahuhs80@gmail.com. ececeh...

Alhamdulillah so far aku tengok Kakak minat dengan apa yang aku (even En Ahmad) belikan..

Haha.. apa kaitan dengan tajuk n3? Jeng3.. itulah, so many buku2 kat lam rumah ni, banyak lagi yang xterbaca, aku ni gatal ringan betul tangan nak hulur2 duit lagi kat orang utk collection buku2 Kakak.

Cuba tengok ni..

~ni set Grolier yang selambak siap pakej dengan CD and book rack, ok.. n price dia RMx,xxx.xx~

Takpe2.. pelan2 ye Kakak.. semua2 ni ilmu.. leh bawa sampai mati, ok.. Tiap malam ayah layan Kakak ye, mama nak layan blog afiQ son tido .. ekeke..


~me think, me write~

0 lagi tambah ng0meL:

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog