Monday, October 19, 2009

afiQ 9months - n3 progress

ng0meL by ummi
salam.

Kali ni aku nak cite progress afiQ. Dah lama tak update.

  • 1-4 months:
afiQ still baring. Gerak2 ke kiri ke kana tu adalah sikit2.
Progress fizikal dia quite lambat nak compare dengan kakak dulu. Even dengan anak kawan2 kat opis aku yang seumur ngan dia pun dikira dia agak ketinggalan. Hmm.. maybe sebab dia boy kot. Budak2 tu girls.. hehe.. Ramai yang cakap aku macam tu, kira okla. Yang penting dia sihat. Check berat semua ok.

  • 5 months:
Adalah sikit nampak gaya2 nak meniarap tapi baru gaya2 la hehe.. gigi dah nampak sikit time ni.

  • 6 months:
At last! afiQ dah pandai pusing badan n meniarap. Mak mana tak hepi kan? hehe.. bergerak juge anak aku ni. Gigi dia sekali keluar 4 batang! 2 atas, 2 bawah. Apalagi.. menggigit la kerja dia sekarang! haduhs..

  • 7 months:
Gigi kelima dah stat keluar. Bila letak duduk dia dah nampak kuat tapi belum boleh lagi pun sebenarnya. Tak nampak pun gaya nak merangkak. Ujung2 bulan ke 7 ni ada nampak sikit tapi.. bontot berat sangat kot?

  • 8 months:
Gigi dah tambah lagi 2. Dah ada 6 sekarang. Bab gigi, dia cepat dari orang lain. Masuk pertengahan 8 bulan ni makin kuat dia nak try merangkak. Tapi.. tup2 dia duduk dulu! Hm.. macam kakak. Ngesot2 kebelakang, nah.. duduk. Haduh.. comel! Dalam masa 3 hari dia boleh duduk, dia dah boleh pula merangkak! Hepinya aku! Dah boleh duduk, aku letak la lam walker. Bukan main laju dia.. tapi bergerak ke belakang. Tapi sekarang dah laju kedepan dah. Siap pandai brek lagi hmm.

  • 9 months:
AfiQ dah pandai merangkak, dah stat panjat2. Baru lagi la panjat2 ni. Cepat pula progress dia. Cepatla afiQ boleh jalan, senang mama. Heh..

Gitula sedikit sebanyak progress afiQ son. Suka betul dia bila nyanyi lagu Mr Sun (tengok la CD Barney) yang aku ubahsuai jadi Mr afiQ Son.. dengan twinkle2 little afiQ..

Oket, nanti aku update lagi eh.. sonot ni cite bab anak2. hehe.

~me think, me wrote~

0 lagi tambah ng0meL:

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog