Saturday, April 11, 2009

As Promised

ng0meL by ummi
Jeng jeng jeng...

Ya la, as promised... aku nak cite perkembangan anak2 ku terchenta sehingga hari ni. (Fuh... cam larat)

Harini, my baby boy dah 88 days old. Next wik, masuk 3 bulan umo dia.. kejap je kan masa berlalu. Last check up last month berat dia dah 4.91 kg, naik ala2 2 kali ganda dah berat dia masa lahir dulu. Hopefully next wik check up naik lagi sekilo kan.

Dulu afiQ sangat kecil n kurus masa lahir.. pegang dia cam xde isi langsung! Kulit n tulang jek. Sekarang.. Alhamdulillah, berkat susu aku, berjaya juga dia bulat cam kakak dia dulu.

Sufiyyah 2 bulan lebih (kanan)
AfiQ 2 bulan lebih (bawah)
Ada persamaan tak dua budak bulat nih? I tink paling ketara lips kot? then kening.
Bulu mata? jangan tak ingat afiQ punya panjang gile sampai ayah dia dok geram nak trim jek.
Sufiyyah pun panjang gak tapi bulu mata dia lentik, so tak perasan sangat kepanjangan dia.
Si afiQ nih, mana2 jalan je orang tegur bulu mata dia. heheh.. cam mama dia gaks!
Sekarang nih nak cite afiQ..
-Rambut dia so far kelihatan akan kerinting. Hopefully tak la sekerinting macam ayah eh.. cukup macam Rio Riefan a.k.a. Pak Dewa je.
-Dimple, jangan jeles.. kakak ada 1, dia ada 2!
-Mata bulat ngalahkan kakak dulu. Xpecially time konon2 nak terangkan someting.
-Mulut.. uh! cot cet tak ingat... so far dah pandai sebut huruf "O", siap dengan muncung2 nya sekali. Senyuman, paling menawan ever!
-Hobi, tengok Barney with mama, ayah n kakak menari2 depan dia. Ala2 dia pengarah la... mulut cot cet bercerita.. kalau nak upload video kat sini.. perghh! Tapi ayah tak kasi...
-Kegemaran.. susu mama, of course! Bila berjumpa.. melekat sampai mama xsempat nak kemas rumah! (haha alasan...)
Kakak pula..
-Rambut.. ish, semua kawan2 mama yang jumpa akan tegur "eh, nape rambut dia cam tu?" huhu.. ayah sedih, ekeke. Kerinting tak ingat. Seb baik maintain comel!
-Mulut makin laju. Ada peluang je.. pot pet macam astro pun ada. Ada je trick dia bila bercakap.
- Hobi, tengok CD Barney n UTube Upin Ipin. Haduh.. dah la TV pasang Barney je keje, Laptop pun dia punya gaks! Tapi ok lah.. sekarang dia dah pandai menari, tak yah p klas. Sampai mama n ayah pun dah hafal lagu n step!
- Kegemaran.. gula2 n lolipop! Huh, nyesal betol introduce kat dia benda alah tu... asyik mintak je. Seb baik makan nasik n mee tiaw ok2.. kalau xnak terus.. huhu.. dah tak bulat anak mama.
-Lain2.. sayang mama, sayang ayah n saaaayang adik afiQ!
Hmm.. miss kakak pulak. Arini ikut ayah ngan Cik Ida balik JB. Mama n afiQ tak ikut.. Hope malam ni mama tak sedih sangat sebab dah ada afiQ, kan.. n hope gak ayah leh jaga kakak dengan baik. Insya-Allah..
.

1 lagi tambah ng0meL:

lieya shayunk on April 11, 2009 said...

jgn shedih2 ye akk....
senyum sokmo....
anak akk affiq tu comel la...
geram nengok die....
nk tubit pp die je rasa....heeee...

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog