Wednesday, January 7, 2009

Progress Si Kakak

ng0meL by ummi
Hmm… apalah cite si Sufiyyah tu sekarang kan? Memang le agak hari2 aku cite hal dia kat lam blog aku nih, tapi banyak gak yang aku xtercerita.

Almaklumlah.. perkembangan budak time umo dia skrg, tak terkejar aku nak mengarang cite. Tambah lak aku cam banyak keje nak dibereskan sblm aku pass over keje kat org lain kat opis nih.

Lately anak aku sorang tu minat sangat cite House… aku ngan Eri memang encourage sangat kalau dia nak jadi doctor.. mak bapak mana la yang xsuke, kan?... so aritu kitorang g Jusco nak tambah2 barang adik baby, aku sempat grab 1 mainan doctor kat dia. Hepi sangat la sampai tiap2 hari asyik melayan benda tu je.


Siap susun bear-bear, elmo, bob builder, cat ngan Garfield dia utk di check perut sorang2 pakai stetoskop tu! Yang paling best.. bila aku panggil dia kakak, dia soh panggil dia ‘Doktor Sufiyyah’! haduh2…









Dia pun dah pandai nak soh amek gambar dia yang dah pandai wat ‘peace’.. kikiki sebelum ni dia buat pis tu pakai 3 jari.






Then dah xpayah nak jaga2 sangat masa main kat taman.. dah confident nak main sendiri.
Hari2 kat rumah rajin baca Al-fatihah (dah boleh hafal sikit2). Zikir Munif Ahmad yang kat Oasis tu memang dah boleh hafal. Tiap kali nek keta, mesti soh pasang CD Zikir.

Makan sendiri dah makin lancar. Tumpah2 dah kurang dah.

Bergurau no 1. Mulut pun makin petah. Dah pandai nak bercerita kat orang apa yang happen hari tu, apa yang dia tengok cite2 kat tv, apa yang dia dengar orang cite..


So far aku puas hati gak la dgn perkembangan anak sulung aku nih. Hope dapat adik nanti dia makin cerdik n yang penting boleh jaga adik dia dengan baik, kan…

Tak sabar nak jumpa dia arini.
.

0 lagi tambah ng0meL:

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog