Friday, October 24, 2008

cerita cerita je..

ng0meL by ummi
Lama gile aku xupdate blog ni eh. Raya pun dah nak abesh dah pun. kan? kan?

Nak kata busy, adalah sikit2 betul n banyak2 wat2 busy, kan? kan? Apatah lagi dikala bos Mokhtar tu dah xde nak panggil2 masuk bilik je n bos Tewnam cam baik nak mam xamek kesah langsung ko nak keje ke tanak, nak makan gaji buta ke apa.. nawaitu masing2 bangun pagi2 datang keje la kan? Oops!

Nak cite raya.. raya aku this year kat JB lagi. Bukan laki aku tak berperikemanusiaan terhadap anak isteri dan keluarga mertuanya tau cuma aku yang baik hati dan berbudi pekerti mulia (ecehh) untuk beraya bersama adik beradik iparku yang tahun ni (sob sob) kehilangan both of their parents kan.. kan..

Itulah ceritanya.. mak mertua aku pergi Disember lepas.. tup tup ayah mertua aku ikut sama Ogos lepas.. ala2 dah dekat2 nak posa, nak raya, kan? Tapi nak wat macam mana.. takkan nak tolak takdir Allah kan? Itulah orang cakap Ayah sayang Mak.. tak boleh tinggal lama2.. sayu je, kan? Kesian aku tengok Eri ngan adik2. Tapi seriously diorang mmg tough gile. Masa mak pergi.. nampak juge 4 beradik tu dok sama2 n sedih2.. tapi time ayah aku nampak diorang ok2 je. Bukan la maksudnya diorang tak sayang ayah, tapi maybe diorang dah boleh terima n tahu macammana nak handle situation, kan.

Aku.. ntahlah. aku rasa aku tak rapat sangat ngan both mertua aku. tak sempat nak manje2 sangat pun ngan diorang. Aku juge xde pengalaman nak sedih2 sedara terdekat pergi so aku maybe tak banyak bagi support kat diorang kot. Huhu..

Tapi aku syukur ada Sufiyyah yang aku tengok banyak happykan diorang adik beradik. Sufiyyah pun even baru setahun jumpa Nyaie dia, tapi sampai sekarang dia ingat bila tengok gambar mak mertua aku. Sayu je.. Even masa ayah dah takde, dia ada tanya2 gak. Hope sangat dia tak lupa arwahs n aku as mak akan make sure Sufiyyah tak akan pernah lupa both arwahs.

Semoga roh mak ayah dicucuri rahmat dan ditempatkan dengan golongan yang beriman.. Aminnn

0 lagi tambah ng0meL:

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog