Monday, June 9, 2008

Cite campur-campur

ng0meL by ummi
Tanggal 6 Jun 2008 bersamaan 2 Jamadilakhir 1429H, lahirlah seorang putera somel lomel di Dewan Bedah Hospital Putrajaya. Ekekeke.. of course la bukan baby aku lagi!

Baby Sela ngan Mail (Nuar). Comel sangat, putih, rambut lebat n idaman semua mak bapak.. behave.. Betul. Xdengar lagi bunyai nangis dia even time aku g melawat aritu dia memang tengah nak menyusu. Cup cap cup cap je bunyi dia isap mitten dia. Hadu2 budak bulat ni.. 4 kilo! semangat betul. Aku tumpang hepi untuk Sela even dia nampak struggle sbb baru lepas pembedahan, tapi ramai yang menolong dia. Ye la, orang baik dengan semua orang.. bila susah sikit, ramai la yang menghulur bantuan, kan?

Aku ni xde topik spesific kali ni cuma jari nak mengarang je.

Report aku dah siap tapi.. ah, nantila aku letak post special pasal kerja aku ni. Borink nak cite kat sini..

Pregnancy aku.. ok la. Aku xde rasa nak muntah yang teruk pun cuma banyak angin je lam badan n mulut n tekak aku rasa macam kena sentiasa ada fud yang lalu. Eri soh aku rajin sikit mengunyah kalau macam tu. Huh, cakap senang. Kalau aku ni keje kat kedai makan ke xpe la jugak nak mengunyah je keje. Dah la aku ni malas nak mengunyah.. huhu.. tekak ni rasa payau je.. ntah apa la yang dia nak.

Wiken 2 ari aku lepak je atas tilam kat umah. Almost semua keje including uruskan Sufiyyah Eri yang buat. Kesian juge tengok dia. Tapi aku cam letih sangat je asyik nak baring, tido je. Baring2 depan tv sambil layan Sufiyyah, sedar2 aku dah tertido hehe, boleh tak? Kepala cam penin je bila bngun, rasa berat semacam je.

Semalam anta mak ngan adik balik kat pudu. Lama gile tak jengah pudu. Since kawin, nak balik kampung memang dengan Eri, kan.. manalah aku nak jengah pudu tu. Sama je macam sepuluh tahun dulu.. bau asap.. buat aku lagi penin je. Seb baik mak dapat bas kat platform 1, tepi skali, ada pengudaraan n pencahayaan yang cukup untuk aku n Sufiyyah bernafas. Siap tertido ank aku tu ekeke. Tapi yang tak best, mak dapat bas tambahan. Rm40, ok tiket dr KL ke Sungai Petani, Kedah! Dulu aku naik RM25.. Aritu seingat aku masa tambang bas naik, adalah dalam Rm30. Aku tanya apsal mahal sangat? Macam-macamla alasan mamat tu yang menyampah aku nak dengar. Buang tenaga je aku tanya sebab dah tahu, jawapan memang aku kene dengar gak, kan? Huhu..

Pagi ni Sufiyyah Eri hantar ke rumah kak CT. Ya, kak CT.. dah ada kat rumah dah. Memang le kalau arini dia xde lagi kat umah nak jaga anak aku tu.. Aku tak antar, so xde cerita nak tulis kat sini. Nanti petang aku amek.. adalah cite aku esok hehe.

K la nak buat post pasal keje aku lak. Haduh...
.

0 lagi tambah ng0meL:

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog