Tuesday, May 13, 2008

it's gettin hot, people!!!

ng0meL by ummi
ok... macammana nak start eh? gini... (suspen) remember last wik aku geram hangin satu badan ngan sorang mamat kat tmpat keje aku ni? well... the next monday, aku dapat email reply yang penuh sopan santun dan maha karya cinta (oops!, pleaseee).. maha menyentuh kalbu la pendek kata. serious wa cakap luu... cam baik sangat la dia xcept aku punya email sound tu as memang baik lah. intro email dia macam ni...

"First of all, thanks for the comment,
i truly appreciates it. This is i want from all staff, 2 way of communication. All i can say that i'm truly sorry for the late evening incident".


then.. korang agak2 le sendiri apa cite dia selanjutnya yang boleh dikatakan disini bahawa pijak semut pun tak mati, beb! aku forward kat almost semua staff kat sini yang ada ditempat kejadian petang tu n guess what? ni pula feedback diorang..

"hehehe... so not sweet of his words... please tell him....whatEVER

"blah ar..mayb nak ambik ati kak umi kotzzzz..huahuahua.....jgn cair
pleaseeeee...tak sangka dia akan reply seolah hati dia selembut bulu
burung...selembut sutera...selembut angin...acting supaya cite ni x jadi
besar sangat...supaya kita akan lupakan segalanya? tapi congrat la sebab dia
puji kak umi..kuikuikui..."


emm tapi cite ni bukanlah yang aku nak kongsi ngan korang sebenarnya, ni selingan jek utk menguatkan lagi cerita aku nanti. ehehehehe...

cite yang sebenarnya adalah berbunyi seperti ini:

arakian tersebutlah kisah, si bos ini adalah mempunyai anak buah (yang mereka gelarkan diri sendiri as anak ketam) <-- ops! ada yang termakan cili? suka hatila, ni blog aku, aku nak tulis apa pun kan?

bebalik kepada bahasa santun..agak2 korang pikir sendirila kenapa diorg bahasakan diri sebagai anak ketam? muahaha... sebab diorang panggil bos diorang tu bapak ketam!! (kesian semua orang dalam cerita ni kan?)

ok...ok... santun balik. maka oleh kerana si bapak ketam itu telahpun menunjukkan taringnya eh, sepitnya dikhalayak ramai pada minggu lepas, sebagai anak ketam yang patuh, diorang pun nak juga tunjuk sepit diorang (yang korang boleh baca di ruangan aku sebelum ni)

haaa... sekarang ada paham? ok... kita dah nak tamat cite dah ni... n it's gettin HOT!!

lalu tersebutla seorang hamba Allah yang berbudi pekerti mulia ataupun yang dah tidak tahan menanggung penin serabut dikepala otak dek kegembiraan terlebih si anak-anak ketam itu, maka dia pun mengambil keputusan untuk mengsound anak-anak ketam ni dengan cara terhormat iaitu menghantar email (eh, cam dejavu je kan?)

bukan apa, otak dah penin... kang kalau ditegur mata dengan mata takut lain lak jadinya kan. maka dengan itu email teguran pun sampaila dengan harapan message sampai dan suasana kembali tenang seperti suasana dalam sebuah office yang semua orang hanya perlu menggunakan jari untuk menyelesaikan kerja-kerja rutin (nak cakap gak, gunala tepon, mak bapak korang bayar tax tau kat goverment which means line tu free bagi korang nak chit chat sampai bile pun!)

seketika, keadaan kembali sunyi seperti dikehendaki. semua orang hepi...

eh? what's hot dengan cite ni? haaaaa belum abis la...

pada waktu rehatnya (agaknya dah settle keje kot or time rest nak check email), si anak ketam itu pun ter eh, membacalah email yang disend tadi (eh? baru baca? laaa yang senyap tadi tu muhasabah diri sendiri la eh? oooooo heh.

si anak ketam tidak sanggup menanggung sendiri membaca email berseorangan dan mahu juga berkongsi dengan adik beradik yang lain (satu bapak, kan diorang ni tadi? muahaha). bila dah berkepala-kepala dan berotak-otak (kasarnya bahasa!). ok..ok.. setelah berkongsi idea untuk memahami maksud teguran tadi, si anak-anak ketam ini bersetujulah untuk me-reply balik dengan cara dan gaya seperti saling tak tumpah kemana lagi nak tumpah kuah kalau tak ke nasi...(hehe) seperti arakian si bapak ketamnya dimana menyuruh si penegur untuk memuhasabah dirinya sendiri sebelum menegur orang lain. WHAT THE ... (Tuttt) eh? xpaham ayat eh?

oklah, aku ringkaskan la ikut bahasa korang senang paham. cenggini...

bila dapat email kena tegur ni... dierang pun reply balik la tapi dengan nada seolah "ey... cermin muka sendiri la dulu"... ha... alamak, siap bagi salam kat ayat last tu yang xtahan... muhasabah la katakan... gitulah ceritanya yang aku dengar ni dah jadi sesi reply me-reply dimana terdapat sedikit salah paham dan salah menyalahkan masing2 (tapi dalam bahasa yang sungguh murni)

em... alamak malas la aku nak sambung coz makin lama aku tulis, makin geram lak. bukan apa, sebab tak pasal2 aku pun dilibatkan supaya "menjaga diri baik2". memang apakah aku terlibat dalam kegiatan menegur engkau orang tadi? tidak, bukan? aku geram hangin kat blog aku jek... oooo senyap2 baca blog aku eh? heh?

tak malu!

0 lagi tambah ng0meL:

Post a Comment

~Hello (^.~) Sila komen banyak banyak banyak, jangan segan segan ye. Thanx~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

.:The sOmeL LomELs:. Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | Baby Blog